Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILEDe ce este mai dificil pentru români să călătorească în Mexic decât...

De ce este mai dificil pentru români să călătorească în Mexic decât în SUA? Descoperă situațiile șocante cu care se confruntă turiștii români!


Drumul spre Mexic – o provocare⁢ mai mare pentru români decât călătoria în SUA

Un cuplu de tineri români și micuțul lor au⁣ trăit o experiență neplăcută pe aeroportul din Zurich, ​fără a avea posibilitatea de a se apăra. Din ‌păcate, situația lor nu ⁤este singulară, iar autoritățile române par să nu găsească o soluție la această problemă, deși se discută despre ea de‌ ani buni.

Visul de a explora frumusețile Mexicului rămâne doar o⁣ iluzie pentru mulți români‍ dornici de a deveni turiști în această țară. ‌Autoritățile mexicane îi⁢ tratează cu dispreț, iar statul român pare să nu poată interveni. Mai mult, se creează impresia că autoritățile române nu depun eforturi suficiente pentru a rezolva această⁤ problemă.

De multe ori, ⁣românii sunt trimiși înapoi acasă chiar după ce ajung în Mexic, fără a li se ⁢permite⁢ să părăsească aeroportul.

Un ⁣exemplu în acest sens este ‌cazul unui cuplu cu un ⁣copil mic, care a fost întors ⁢de pe ⁣aeroportul din Zurich, Elveția, ⁤fiind tratați ca ‍niște infractori.‌ O doamnă a relatat întreaga experiență pe grupul‌ de Facebook Vacanțe do ⁢it yourself.

„Ieri, ‍pe ‌aeroportul din ‌Zurich, ni s-a refuzat îmbarcarea spre Cancun, fără a⁢ ni se oferi un motiv sau a ni se cere⁣ alte ‍documente. Pur și simplu, după ce a verificat pașaportul, ‍ne-a ‍informat, cu o aroganță de neînțeles, că nu ‌vom zbura. Eram doi adulți și un ⁢bebeluș. Nu am fost surprinsă de refuz (am citit că s-a mai⁣ întâmplat), dar atitudinea celui care ne-a verificat actele m-a lăsat ⁣fără cuvinte. Vom încerca din nou⁢ peste câțiva ani”, a povestit ea.

Bagajul – un motiv de refuz?

Un participant la discuție a întrebat dacă nu cumva era obligatoriu să​ aibă ‌și un ‍bagaj ⁣de cală.​ „Nu, dar orice poate deveni un motiv. Probabil că dacă‌ aveam bagaj de cală, acesta ar ⁤fi fost motivul”, a răspuns tânăra.

„Nu pot fi trași la răspundere?”, a întrebat altcineva. „Nu știu. Am⁣ depus o ⁣plângere​ pe site și așteptăm. Probabil că nu, pentru că⁤ în sistem nu au înregistrat nimic. Am sunat de două ori ⁢la ei și operatorii de la call center păreau​ foarte surprinși, întrebându-mă dacă nu ⁢cumva noi am refuzat să zburăm. A doua oară mi-au închis telefonul în nas”,⁢ a explicat autoarea‍ postării.

„Doar o curiozitate, pentru o vacanță cu copilul aveați doar bagaje de mână? Poate părea ciudat‍ pentru ei”, a comentat o doamnă.

„Da, după multe​ călătorii‌ am devenit foarte eficientă. Într-un bagaj de mână intră multe lucruri de vară. Nu car consumabile: scutece, șervețele, prosoape. Mă întreb ce cară⁢ oamenii în acele⁢ bagaje mari de cală”, a ⁤răspuns tânăra.

„De când⁤ cu pandemia și⁤ cu întârzierile avioanelor și pierderea‍ constantă de bagaje, m-am‍ obișnuit să călătoresc doar cu​ bagaj de mână. Funcționează bine când mergi în zone​ calde și dacă ai mașină de spălat la cazare sau spălătorii în zonă”, a adăugat o ‌altă doamnă.

„Nu-mi trebuie Mexic nici gratis la ce am auzit, dar totuși e revoltător”, a scris altcineva. „Mergeți pe Amsterdam și nu este niciun fel de​ problemă”, ​i-a sfătuit o ⁢altă ⁢persoană. În sfârșit,⁢ un internaut le-a​ sugerat să aleagă un ⁣zbor din ‌Londra: „Din Londra am zburat spre Cancun fără​ probleme, de două ori, cu Tui. În⁣ schimb, la ieșirea din Mexic m-au verificat jumătate de oră. Nu m-ar ‌mai fi lăsat să plec.”



RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE