Google search engine
AcasăSPORTFrancezul Rudy Gobert, 'cel mai bun apărător' al sezonului în NBA, pentru...

Francezul Rudy Gobert, ‘cel mai bun apărător’ al sezonului în NBA, pentru a patra oară


Francezul Rudy Gobert, pivotul echipei Minnesota Timberwolves, a fost desemnat „cel mai bun apărător al sezonului”, egalând recordul ligii profesioniste nord-americane de baschet prin câştigarea trofeului a patra oară, a anunţat, marţi, NBA, citată de AFP, potrivit Agerpres.

În vârstă de 31 de ani, Gobert a mai primit această distincţie de trei ori (2018, 2019, 2021), dar acum este prima câştigată sub culorile echipei Timberwolves, la care a ajuns în 2022 de la Utah Jazz.

Gobert a egalat astfel recordul de cel mai bun jucător defensiv al anului deţinut de Ben Wallace de la Detroit Pistons (2002, 2003, 2005, 2006) şi Dikembe Mutombo (1995, 1997, 1998, 2001), fost jucător la Denver Nuggets, Atlanta Hawks şi Philadelphia 76ers.

Uriaşul francez (2,16 m) a primit 72 de voturi de la ziariştii specializaţi în baschet. El a fost preferat compatriotului său Victor Wembanyama (San Antonio Spurs), care a primit luni titlul de „‘cel mai bun debutant” (rookie), clasat pe doi în ierarhia apărătorilor, cu doar 19 voturi, în timp ce pe trei s-a aflat Bam Adebayo (Miami Heat), cu trei voturi.

Gobert a realizat medii de 14 puncte, 12,9 recuperări, 2,1 capace şi 1,3 pase decisive pe meci în acest sezon.

Rudy Gobert este un element cheie în apărarea lui „Wolves”, echipa din NBA care a încasat cel mai mic număr de puncte de meci în acest sezon.

După ce a terminat pe locul 3 în Conferinţa de Vest la finalul sezonului regular, echipa din Minnesota impresionează în play-off, trecând de Phoenix Suns în primul tur (4-0), iar în semifinale o conduce cu 2-0 pe campioana en titre Denver Nuggets.

Vicecampion olimpic în 2021 la Tokyo, Gobert este unul din componenţii de bază ai echipei Franţei care vizează aurul la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).


W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE