Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIPercheziţii în Arad, la un grup infracţional care aducea 'gunoaie' din vestul...

Percheziţii în Arad, la un grup infracţional care aducea ‘gunoaie’ din vestul Europei


Încă o etapă din războiul pe care GNM îl duce împotriva deşeurilor: Percheziţii în Arad, la un grup infracţional care aducea ‘gunoaie’ din vestul Europei

Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Andrei Corlan, afirmă că, prin perchezţiile desfăşurate marţi, în judeţul Arad, la un grup infracţional care aducea ilegal deşeuri din spaîiul intracomunitar, se concretizează încă o etapă din războiul pe care GNM îl duce împotriva colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor, precizând că dosarul a fost iniţiat chiar în urma sesizărilor penale ale comisarilor GNM.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au pus în aplicare marţi 7 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată. Cercetările efectuate au stabilit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara) precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale.

Ce spune comisarul general al GNM

“Astăzi se concretizează încă o etapă din războiul pe care Garda Naţională de Mediu îl duce împotriva colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor.

Azi dimineaţă Garda de Mediu a participat la punerea în aplicare a unui mandat de percheziţie împreună cu DIICOT, într-un dosar care a fost iniţiat chiar de sesizările penale ale comisarilor GNM. Menţionez faptul că la nivelul anului 2023, instituţia pe care o conduc a participat efectiv la punerea în aplicare a 32 de mandate de percheziţie”, a declarat Corlan.

El a subliniat şi că GNM are paliere de colaborare excelente cu instituţiile de forţă în demersul de a combate fenomenele care, de mult timp, se petrec în România şi asupra cărora măsurile contravenţionale nu au fost de ajuns.

”Tocmai de aceea, absolut toate faptele care pot fi considerate infracţiuni vor fi abordate sub sfera sesizării penale de către instituţia noastră”, a precizat Corlan.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE