Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEI'Nu vor mai avea la dispoziție 12 zile / Suntem pregătiţi să...

‘Nu vor mai avea la dispoziție 12 zile / Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum’


Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde „în câteva secunde” cu „arme neutilizate până acum” unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi EFE, conform AGERPRES.

„Sioniştii trebuie să ştie că de data aceasta nu vor mai avea la dispoziţie 12 zile şi răspunsul pe care-l vor primi nu va veni în câteva ore sau zile, ci în câteva secunde”, a declarat la televiziunea publică ministrul adjunct de externe şi negociatorul şef al Iranului în domeniul nuclear, Ali Bagheri Kani.

Bagheri se referea la posibile represalii israeliene ca răspuns la atacul de sâmbătă comis de Iran, care s-a dorit a fi reacţia Teheranului la bombardarea consulatului iranian din Damasc, din 1 aprilie, atribuită Israelului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Comisiei de Securitate Naţională a parlamentului iranian, Abolfazl Amouei, a declarat că în atacul de sâmbătă „nu a fost folosită o putere semnificativă” şi că Iranul este pregătit să folosească noi arme.

„Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum. Avem planuri pentru toate scenariile”, a afirmat Amouei, citat de agenţia Mehr.

Avertismentul președintelui Raisi

Totodată, preşedintele Ebrahim Raisi a declarat marţi că Iranul va răspunde la orice acţiune împotriva intereselor sale, potrivit Agenţiei Iraniene de Ştiri a Studenţilor, citată de Reuters.

„Declarăm categoric că cea mai mică acţiune împotriva intereselor iraniene va fi întâmpinată negreşit cu un răspuns sever, amplu şi dureros împotriva oricărui autor”, i-a spus Raisi emirului Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, la o zi după ce şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a declarat că Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete.

În plus, forţele armate iraniene au avertizat SUA, Regatul Unit, Franţa şi Germania că „le vor tăia picioarele” dacă depăşesc „limitele” în sprijinul lor pentru Israel, potrivit EFE.

„Le reiterăm anumitor şefi de stat din Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Germania să înceteze să sprijine regimul (israelian) muribund, diabolic, ilegal, terorist şi ucigaş de copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Armate iraniene, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi. „Dacă cineva, inclusiv dumneavoastră şi regimul (Israel), depăşeşte limitele, îi vom tăia picioarele cu mai multă forţă decât răspunsul anterior dat Israelului”, a adăugat Shekarchi, potrivit agenţiei Tasnim.

Israelul a reuşit să doboare 99% din dronele şi rachetele iraniene, nu în ultimul rând datorită ajutorului acordat de aliaţii săi, în special SUA, dar şi Marea Britanie şi Franţa, ale căror avioane de luptă au acţionat pentru doborârea acestor ţinte.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE