Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAO capodoperă din 'Micul Prinț' este scoasă la licitație pentru o sumă...

O capodoperă din ‘Micul Prinț’ este scoasă la licitație pentru o sumă uluitoare de 350.000 de euro!


O acuarelă fascinantă a lui Antoine de Saint-Exupéry, reprezentând un desen al Micului Prinţ, folosită în ediţia originală a acestei poveşti de neuitat, a fost adjudecată la o licitaţie din Londra pentru suma ​impresionantă de aproximativ 350.000 de euro, conform anunţului făcut de casa Christie’s.

Această operă de artă din 1942 a fost vândută pentru 302.400⁤ de lire sterline, o sumă de zece ori mai mare⁢ decât preţul estimat iniţial, care se situa între 25.000 şi 35.000 de lire sterline. Desenul, care apare⁤ la pagina 59 a ediţiei din New York,⁢ îl prezintă pe ⁢Micul Prinţ în dialog cu un şarpe în deşertul Sahara. Acesta a ⁢mai fost scos la licitaţie la Sotheby’s ‍în 1989, conform news.ro.

„Desenele şi acuarelele în versiunea lor finală sau⁣ aproape finalizată, ‌aşa cum sunt reproduse în prima ediţie (…) sunt​ de un interes extraordinar şi extrem ⁤de rare”, a⁣ caracterizat Christie’s în catalog.

Un succes mondial: peste 150 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume

Christie’s rememorează o vânzare‌ la Artcurial din Paris în iunie 2017. O acuarelă cu Micul Prinţ aşezat pe un scaun, contemplând soarele, a fost adjudecată pentru 294.000 de euro, taxe incluse. O altă acuarelă, reprezentându-l pe erou întins pe burtă într-o grădină de trandafiri, ⁢a fost vândută pentru 226.000 de euro.

Micul Prinţ, un clasic al literaturii pentru copii tradus în toată lumea,⁤ este cea mai citită operă ⁣de ficţiune din istorie. Potrivit Fundaţiei Antoine de Saint-Exupéry, ‍în ‍ultimii​ 80⁣ de ani, cartea s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare⁤ în întreaga lume.

Autorul, care se afla în exil ⁣în Statele Unite în timpul celui de-al Doilea Război​ Mondial, a fost însărcinat de editorul ⁣său american să scrie o poveste⁣ de⁤ Crăciun. Acesta a murit în iulie 1944, la manşa avionului său, la puţin peste un an după ce versiunile franceză şi engleză au fost publicate la ‌New York, astfel că nu​ a avut ocazia să vadă succesul fenomenal al acestei cărţi.⁣ Desenele sale ale eroului cu părul blond, ⁢care călătoreşte de pe o planetă pe alta şi întâlneşte o serie de personaje, au contribuit ⁤semnificativ la popularitatea poveştii.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE