Google search engine
AcasăPOLITICAPactul pentru migrație al UE, respins de Ungaria, Polonia și Slovacia, 'un...

Pactul pentru migrație al UE, respins de Ungaria, Polonia și Slovacia, ‘un pas mare’ pentru România / Ce aduce nou pentru țara noastră


„Un pas mare pentru România, spre Europa Unită! După ani de negocieri, Parlamentul European a adoptat un Pact pe Migrație care deschide noi orizonturi pentru România și Bulgaria. Acesta nu este doar un succes legislativ, ci și un semnal că drumul nostru către integrarea deplină în spațiul Schengen este acum mai clar ca niciodată.

Ce aduce nou Pactul pentru noi?

1. Asumarea unui control eficient la frontiere – un pas înainte pentru a ne alinia cu standardele Schengen și a arăta că suntem pregătiți să gestionăm frontierele externe ale UE.

2. Responsabilitatea preluării migranților ilegali – un angajament care demonstrează solidaritatea și seriozitatea noastră în fața provocărilor comune europene.

3. O abordare unitară în UE – dacă măsurile se aplică uniform, Austria nu mai are motive să se opună aderării noastre la Schengen cu frontierele terestre.

În esență, Pactul promite:

– Proceduri de azil rapide și eficiente.

– Identificare și controale de securitate îmbunătățite.

– Flexibilitate pentru statele membre în gestionarea solicitărilor de azil.

– Măsuri pro-active în crizele de migrație.

Este un moment de cotitură pentru politica de migrație și pentru consolidarea încrederii între statele membre. România a demonstrat că este un partener de încredere, capabil să își asume responsabilități și să contribuie la gestionarea colectivă a provocărilor.

Una dintre prioritățile europarlamentarilor români, în viitorul Parlament European, este libera circulație pentru cetățenii României! Haideți să discutăm împreună despre ce înseamnă acest pact pentru viitorul nostru în Europa și cum putem contribui la o Uniune mai puternică și mai unită!”, scrie Firea pe Facebook.

*

Pactul UE privind migraţia şi azilul, votat de Parlamentul European, prevede că procesarea cererilor de azil formulate de migranţii veniţi din ţări unde nu sunt războaie sau alte crize va fi efectuată în centre de primire create la frontierele externe ale UE, iar aceia care nu se califică pentru a primi azil vor fi repatriaţi.

Această reformă a sistemului european privind migraţia urmăreşte să scurteze durata procedurilor de azil şi să intensifice expulzările migranţilor pentru a diminua migraţia ilegală venită mai ales dinspre Africa şi Orientul Mijlociu.

Reforma, ce va intra în vigoare din 2026, mai trebuie să fie validată oficial de statele membre ale UE, probabil la sfârşitul lunii. Obiectivul negociatorilor este adoptarea finală înainte de alegerile europene din iunie.

 



RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE