Google search engine
AcasăPOLITICA'Am cumpărat plante exotice să le vadă oamenii care nu pot ajunge...

‘Am cumpărat plante exotice să le vadă oamenii care nu pot ajunge în zone tropicale’


Potrivit unei investigații publicate de Buletin de București, în septembrie și octombrie 2023, compania municipală Algorithm Construcții S3 a achiziționat plante exotice în valoare de peste 300.000 de euro din Turcia și Grecia. Cu toate acestea, o specialistă consultată a avertizat că majoritatea acestor specii nu pot supraviețui în climatul din România.

„Nu putem discuta despre aclimatizare în cazul acestor plante deoarece ele provin din zone mult mai calde. Noi suntem în zona climatică 6, cu mici zone de 5 și luăm plante din zona 9, unde este exponențial mai cald. Nu se pot aduce plante de la tropice în Alaska. Aceste afirmații, conform cărora orice planta exotică se poate aclimatiza în România, mi se par de o obrăznicie incredibilă. Dacă această aclimatizare este posibilă, de ce nu aclimatizam planta de cafea la noi în țară? De ce nu facem plantații de cafea în Bărăgan în locul celor de porumb?“, a spus peisagista Diana Culescu pentru Buletin de București. De unde a pornit subiectul, conform HotNews.

Potrivit unei investigații realizate de Buletin de București, în perioada septembrie-octombrie 2023, firma Algorithm Construcții, controlată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a efectuat achiziții de plante exotice din Turcia și Grecia. Suma totală plătită de locuitorii Sectorului 3 pentru aceste plante a fost de aproape 300.000 de euro, conform facturilor publicate de sursa menționată.

Achizițiile au fost realizate după o călătorie internațională a primarului Negoiță, care a vizitat cinci orașe, inclusiv Istanbul și Atena. În timpul călătoriei, primarul a fost cazat la hoteluri de patru și cinci stele și a închiriat mașini de lux, precum Mercedes-Benz E Class, toate costurile fiind acoperite de către Algorithm Construcții, una dintre companiile municipale subordonate.

Într-un interviu telefonic, primarul Negoiță a susținut că plantele exotice au fost achiziționate pentru a oferi bucureștenilor, în special copiilor, care nu își permit să călătorească în țările tropicale, oportunitatea de a le vedea în București.

„Le avem ca să le avem pentru că eu consider că o componentă a educației este și aceasta. Să vină copiii, să vină oameni care nu-și permit să meargă să le vadă în zonele tropicale, și atunci să le vadă aici, în București. Avem această oportunitate care se numește Hala Laminor și care arată extraordinar și care este vizitată din ce în ce de mai mulți oameni. Noi nu facem recoltă acolo”, a spus primarul Robert Negoiță.

Am cumparat plante ​exotice sa le vada oamenii care nu ‌pot ajunge in zone tropicale este o dorinta des intalnita ‌a multor pasionati de plante si gradinari.⁢ Cu toate acestea, cu ajutorul⁤ tehnologiei si‍ unei dinamici globale de comert din ce in ce mai facilitate, aceasta dorinta poate deveni realitate. Cu doar un simplu clic, putem cuceri natura si fiintele ei ⁢uimitoare prin intermediul plantelor exotice care pot crea un coltisor tropical chiar in gradina noastra.‌

Chiar si cei care nu pot calatori in zonele tropicale pentru a se bucura de frumusetea lor, acum pot avea sansa de a admira si ingriji aceste plante exotice. A cumpara plante exotice poate fi mai usor decat crezi si iti poate aduce multe beneficii,‌ atat din punct de vedere estetic,⁢ cat si din punct de vedere ‍sanatos.

Iata de ce ar trebui sa incerci sa pui mana pe plante exotice si sa le transformi in bijuteriile gradinii tale.

Beneficiile plantelor exotice

Plantele exotice, ca orice ​alta⁤ planta, sunt capabile sa ⁤aduca​ numeroase beneficii ⁤pentru ⁤sanatatea ‍si confortul nostru. ‌Mai mult, aceste plante exotice au‍ si o frumusete aparte datorita formelor uimitoare, aspectului colorat si frunzelor ‍exotice. Iata care sunt⁤ principalele beneficii ​ale plantelor exotice.

1. Purifica aerul

Majoritatea plantelor exotice sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a purifica aerul. Acestea absorb‍ toxinele din aer, cum ar fi formaldehida, ‍benzenul sau tricloretilena, iar in⁢ schimbul acestora elibereaza oxigen curat si proaspat. Astfel, plantele exotice ‌te vor ‌ajuta⁣ sa respiri un aer‍ mai curat, mai ⁤sanatos si mai bogat in oxigen.

2. Creste starea de spirit

Stiinta a demonstrat ca plantele ‍au un impact pozitiv asupra ⁤starii noastre de spirit. ⁤Frumusetea si parfumul plantelor ⁢exotice ne pot face sa ne simtim mai relaxati, mai fericiti si mai energici.⁤ Iar daca esti un pasionat de plante, ingrijirea si admirarea lor poate fi o activitate terapeutica si calmanta pentru minte si corp.

3. Adauga culoare si viata gradinii tale

Printre⁤ cele mai‍ vizibile beneficii ale plantelor ‍exotice se numara si aducerea unui strop de culoare si viata in gradina. Frunzele exotice, florile exotice si forme unice ⁣ale acestor plante vor oferi o‌ nota de distinctie gradinii tale si o vor face sa arate ⁣spectaculos. In plus, ‌poate fi o provocare si o experienta interesanta⁣ sa ingrijesti plantele exotice, adaugand astfel ⁣o nota de aventura in viata ta.

4. Pot fi folosite pentru remedii naturale

Multe plante exotice​ au‍ si proprietati medicinale ⁣si sunt folosite in medicina alternativa. De exemplu, aloe vera este o planta ⁢exotica extrem de populara pentru beneficiile sale uimitoare, cum ar fi calmatul arsurilor sau regenerarea pielii. De asemenea, arborii de​ ceai ⁤sunt celebri pentru proprietatile lor antivirale si⁣ antibacteriene. Asadar, pe langa frumusetea si decorul pe care il adauga gradinii, plantele exotice⁢ pot​ avea si o utilitate practica ⁢pentru sanatatea noastra.

Principalele tipuri de plante exotice

Cand vine vorba de plante exotice, optiunile sunt ⁢nenumarate. Dar iata cateva dintre ⁣cele mai populare si ⁢uimitoare plante exotice pe care le poti cumpara si creste in gradina ta.

1. Palmierii

Palmierii⁤ sunt sinonimul perfect ⁣pentru vacantele tropicale⁤ si⁣ atmosfera de relaxare. Acestea pot fi cultivate atat in gradina, ‍cat si in ghivece, iar frunzele lor mari si lucioase ofera o nota de lux si ‍eleganta. De asemenea, palmierii au si un beneficiu practic, oferind⁤ umbra si ​racoare in zilele ⁢calduroase de vara.

2. Bromeliaceele

Bromeliaceele ⁣sunt plante exotice decorative care adauga o nota de ​culoare si exotism in gradina ta. Acestea sunt originare din America Centrala si de Sud si sunt cunoscute pentru flori spectaculoase si⁢ forme unice ale frunzelor. ‌Un⁣ avantaj al acestor plante este ca rezista bine ⁤la temperaturi ridicate si la un grad ridicat de umiditate.

3. Orhideele

Orhideele sunt una dintre cele mai apreciate plante ‍exotice pentru flori lor exotice si elegante. Acestea se gasesc in​ diferite culori si ⁣forme, iar multi pasionati de gradinarit le colectioneaza cu ⁢mare drag. In plus, orhideele au si o aroma delicioasa, sporind astfel si mai mult farmecul gradinii.

4. Suculentelor tropicale

Aceste⁢ tipuri de plante‌ sunt originare din climatul arid si uscat din deserturile din jurul lumii, dar pot fi cultivate cu succes si in medii umede. ​Acestea sunt cunoscute pentru frunzele lor carnoase‌ si suculente, care le ajuta sa supravietuiasca pe perioade lungi fara apa. Unele dintre cele mai populare suculente tropicale sunt⁢ agavele‌ sau⁣ cactusi.

In⁤ concluzie, a cumpara plante exotice poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea ta, in plus de a schimba aspectul gradinii tale. Aceste plante pot fi usor adaptate in gradina ta si pot aduce ⁣un plus de exotism si⁣ frumusete. Iar pe ‌langa bucuria de⁤ a le⁤ admira si ingriji pe propria noastra gradina, ‍a cumpara plante exotice poate fi si un gest de sustinere ‌a comerciantilor locali si a‌ comertului responsabil. Asadar, nu mai amana si adauga un strop de exotism in viata ta prin intermediul plantelor exotice!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE