Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIACe facem cu ouăle rămase după Paște, cât timp sunt sigure pentru...

Ce facem cu ouăle rămase după Paște, cât timp sunt sigure pentru consum? Bonus: două rețete surprinzătoare


Ouăle fierte pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de Paște numită Pasqualina.

 

De Paște, în mod tradițional, gătim destul de multe ouă fierte. Și de multe ori există o întrebare despre cât timp pot fi păstrate și unde să le folosim.

Ce se poate face cu ouăle fierte de Paște?

 

Ouăle fierte tari se păstrează mai puțin decât cele crude. În mod natural, acestea ar trebui să fie depozitate în frigider. Ouăle fierte tari fără coajă trebuie păstrate cel mult 4 zile, în timp ce ouăle decojite sau umplute trebuie păstrate cel mult 48 de ore.

Ouăle fierte tari sunt o bază excelentă pentru salate și gustări.

Poți prepara, de exemplu, o salată cu ceapă verde și castraveți, asezonând-o după gustul tău cu smântână sau ulei vegetal.

Puteți pregăti  „salata celtică”

 

Ingrediente:

 

4 cartofi mari

2 morcovi

2 ouă fierte

1 tulpină de ceapă verde

1/2 cană de maioneză

1 lingură de muștar

1 lingură de oțet

Sare și piper negru după gust

Mod de preparare: Se fierb cartofii și morcovii în apă cu sare până se înmoaie. Se răcesc legumele și se taie în cuburi. Într-un bol se amestecă maioneza, muștarul și oțetul. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Se taie ceapa verde și ouăle și apoi se amestecă cu legumele. Adăugați dressingul în castronul cu legume și ouă și amestecați ușor. Serviți salata irlandeză răcită.

 

Tartă italiană de Paște Pasqualina

 

Ingrediente

 

Aluat franțuzesc congelat – 450 g

Ouă de găină – 6 bucăți

Spanac – 500 g

Usturoi – 3 căței.

Ulei de floarea-soarelui – 2 linguri.

Unt – 25 g

Cașcaval – 500 g 9 % conținut de grăsime.

Brânză semitare – 150 g

Sare, piper – după gust

Gălbenuș de ou – 1 buc.

Lapte – 1 lingură.

Dacă aluatul franțuzesc este congelat, dezghețați-l.

Spanacul trebuie să fie bine spălat. Se usucă cu un prosop de hârtie și se taie grosier. Tocați grosier și usturoiul curățat de coajă.

Turnați ulei vegetal într-o tigaie adâncă și adăugați untul în el. Odată ce untul s-a topit, adăugați în tigaie usturoiul pregătit în prealabil. Prăjiți usturoiul amestecând constant timp de 2 minute la foc mediu. Adăugați spanacul preparat și prăjiți totul timp de 1- 1,5 minute.

Puneți brânza de vaci într-un castron adânc și bateți-o cu un blender sau frecați-o printr-o sită. Dacă doriți, puteți înlocui cașul cu ricotta în aceeași cantitate.

Adăugați spanacul fiert și usturoiul la cașcaval și bateți cu oul. Se asezonează cu sare și piper.

Se amestecă în umplutura de cașcaval. Radeți brânza pe o răzătoare grosieră și adăugați-o la umplutura de cașcaval, amestecați bine. Puteți folosi orice brânză semidură în această rețetă.

Împărțiți foitajul în două părți – una trebuie să fie puțin mai mare. Întindeți partea mai mare și puneți-o într-o formă de copt, unsă în prealabil cu unt. Întindeți aluatul pe suprafața formei de plăcintă pregătită. Înțepați partea de jos a aluatului cu o furculiță.

Puneți umplutura de brânză de vaci pe aluatul pregătit. Decojiți ouăle fierte din coajă. Așezați ouăle pe umplutura de cașcaval și apăsați-le ușor, astfel încât să se afle în mijlocul plăcintei.

Întindeți restul de aluat foitaj pe o suprafață presărată cu făină. Acoperiți plăcinta cu aluatul și strângeți marginile. Înțepați toată suprafața cu o furculiță.

Se amestecă gălbenușul de ou cu laptele. Cu ajutorul unei pensule, ungeți întreaga suprafață a plăcintei.

Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.

 

 

 



RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE