Google search engine
AcasăMETEOVremea va continua să îi surprindă pe români și în aprilie. Când...

Vremea va continua să îi surprindă pe români și în aprilie. Când vin ploile


Vreme se menține caldă în primele două săptămâni din aprilie, cu perioade în care va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, se arată în prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Banat

În data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 15…17 grade. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 20…24 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 25…28 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (6…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.

Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar izolat vor fi averse slabe.

Crișana

În data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele precedente- vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 14…16 grade. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că în perioada 3-6 aprilie maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 19…23 de grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 24…27 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 9…13 grade, mai scăzute (5…7 grade) în noaptea de 2/3 aprilie.

Va ploua pe arii relativ extinse la începutul intervalului și, cu probabilitate mare, și după data de 10 aprilie, iar în celelalte zile doar pe arii restrânse vor fi averse slabe.

Transilvania

Între 2 și 4 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de zilele anterioare- se vor situa în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 13…17 grade, mediat regional. Apoi vremea va fi în încălzire treptată, astfel că între 7 și 10 aprilie valorile de temperatură vor deveni mult mai ridicate decât cele specifice primei decade a acestei luni, în medie între 23 și 26 de grade. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa în general peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra în medie valori de 5…9 grade, local mai scăzute în primele nopți când în estul regiunii vor coborî spre 1 grad.

În primele zile, va ploua local și temporar, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe.

Maramureș

În data de 2 aprilie, valorile termice diurne -în scădere accentuată față de perioada anterioară- vor caracteriza o vreme răcoroasă, cu maxime de 10…13 grade. Apoi vremea va fi în încălzire treptată; în perioada 3-6 aprilie temperaturile maxime vor fi apropiate de normele perioadei, respectiv 16…19 grade, iar între 7 și 10 aprilie vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, cu valori de 24…26 de grade, mediat regional. O răcorire a vremii este estimată pentru ultimele zile ale intervalului de referință. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, urmând a se înregistra valori în general de 8…11 grade, mai scăzute (5…7 grade) în primele nopți.

În primele zile, temporar va ploua, local moderat cantitativ, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, doar izolat vor fi averse slabe.

Moldova

Din data de 2 aprilie, vremea se va răci comparativ cu intervalul anterior, totuși valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei până în 5 aprilie, cu maxime de 19…23 de grade, mediat regional. Apoi vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a acestei luni, astfel că între 6 și 10 aprilie se vor atinge valori în medie de 23…26 de grade. O ușoară răcorire va fi posibilă spre finalul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, astfel că se vor înregistra în general între 6 și 11 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe urmând a se semnala pe suprafețe restrânse, îndeosebi în nordul regiunii. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește doar în ultimele zile ale perioadei de referință.

Dobrogea

Vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal în prima jumătate a lunii aprilie în cea mai mare parte a intervalului, cu maxime ale temperaturii aerului de 20…23 de grade, local mai ridicate (până la 25…26 de grade) în zilele de 2 și 6 aprilie în vestul regiunii, dar și cu perioade în care pe litoral va fi mai răcoare (cu valori după-amiaza de 17…20 de grade). Temperaturile minime se vor situa peste normele climatologice, astfel că se vor înregistra în general între 8 și 12 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe, de scurtă durată urmând a se semnala izolat. Probabilitatea pentru ploi locale va crește doar în ultimele zile ale intervalului de referință.

Muntenia

Din data de 2 aprilie, vremea se va răcori comparativ cu intervalul anterior, totuși valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei până în 5 aprilie, cu maxime de 20…24 de grade, mediat regional. Apoi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, astfel că între 6 și 10 aprilie, în orele după-amiezilor, se vor atinge valori în medie de 24…27 de grade, iar o ușoară răcorire va fi posibilă spre finalul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, astfel că se înregistra valori în general de 7…12 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe, de scurtă durată urmând a se semnala pe suprafețe mici. Probabilitatea pentru ploi locale va crește doar în ultimele zile ale intervalului de referință.

Oltenia

Din data de 2 aprilie, vremea se va răcori comparativ cu intervalul anterior, totuși valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei până în 5 aprilie, cu maxime de 19…23 de grade, mediat regional. Apoi, vremea va deveni deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie, astfel că între 6 și 10 aprilie, în orele după-amiezilor, se vor atinge valori în medie de 25…27 de grade, iar o ușoară răcorire va fi posibilă din nou spre finalul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, astfel că se înregistra valori în general de 6…12 grade.

Deficitul pluviometric va fi accentuat în majoritatea zilelor din interval, șansele de ploaie fiind foarte reduse, doar la finalul perioadei de referință probabilitatea pentru ploi locale fiind în creștere.

La munte

Din data de 2 aprilie, vremea se va răci, astfel că -până în 6 aprilie- valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei la înălțimi mari, cu maxime de 3…10 grade și minime de -2…3 grade, dar vor fi mai ridicate decât mediile climatologice la altitudini de sub 1200 m (ziua 10…16 grade și noaptea 2…7 grade). Între 7 și 10 aprilie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime de 10…20 de grade și minime de 2…10 grade. O scădere a temperaturilor este estimată pentru ultimele zile din interval.

Până în data de 4 aprilie, vor fi precipitații temporare (pe alocuri moderate cantitativ), mixte la altitudini mari și sub formă de ploaie în restul zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou după data de 10 aprilie.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE