Google search engine
AcasăMETEOVremea se schimbă radical în România! Meteorologii au emis avertizări Cod galben...

Vremea se schimbă radical în România! Meteorologii au emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de vânt puternic


Meteorologii au emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în întreaga țară până marți seara.

O avertizare Cod galben, valabilă de luni de la ora 20.00 până marți la ora 8.00 vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Arad, HUnedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Vâlcea, precum și zone din județele Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Covasna.

În acest zone, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până marți seara la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării sub avertizare Cod galben.

content-image

content-image

Temperaturi ridicate în Capitală, dar și condiții de vânt

Meteorologii anunță temperaturi ridicate în Capitală, pentru zilele de luni și marți, însă de marți vor fi și intensificări de vânt.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…14 grade.

Marți, vremea va fi vântoasă și se va răcori, dar valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele specifice datei.

Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h și temporar 80 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE