Google search engine
AcasăMETEOVremea se schimbă din nou în România! Când vine frigul

Vremea se schimbă din nou în România! Când vine frigul


Vremea se schimbă din nou, după ce, în ultimele zile, am avut parte de temperaturi de până la 20 de grade Celsius. Luna februarie se încheie cu o vreme blândă și neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului.

Un curent de aer blând, dinspre sud, va continua să influențeze vremea în zilele următoare, deși Anticiclonul Est-European se va extinde spre România. Din acest motiv, temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în această săptămână, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Datorită presiunii atmosferice mai ridicate, ne așteptăm la o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse, iar înnorările temporare vor fi limitate, în special în cea de-a doua parte a săptămânii.

Vremea va fi caldă pe timpul zilei, cu temperaturi ridicate în special în regiunile vestice, în timp ce pe timpul nopților se va semnala brumă în văile și depresiunile din centru și nord-est, iar pe spații mai restrânse și în celelalte regiuni, scrie meteoradar.ro.

Pe de altă parte, zona litorală va fi printre cele mai răcoroase din țară, deoarece vântul va sufla dinspre Marea Neagră, care încă este foarte rece în această perioadă a anului.

Vremea se schimbă

În perioada ”Babelor” însă, vremea se schimbă. Deși temperaturile vor rămâne ridicate în primele zile din martie, începând din a doua jumătate a weekend-ului și pe la începutul săptămânii viitoare, este posibilă o răcire a vremii, în special în estul României.

Deocamdată, modelele de prognoză oferă scenarii foarte diferite în această privință. De exemplu, modelul american GFS anticipează o scădere destul de marcantă a temperaturilor, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele deluroase. În schimb, modelul european ECMWF sugerează doar o răcorire temporară a vremii în estul țării.

Indiferent care dintre aceste scenarii se va dovedi mai aproape de realitate, putem spune că perioada Babelor va aduce o vreme mai dinamică, care se poate dovedi destul de capricioasă.

 RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE