Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEI'Vreau vot obligatoriu și republică prezidențială'

‘Vreau vot obligatoriu și republică prezidențială’


Actorul Florin Călinescu a declarat luni seară, la Antena 3, că va candida la alegerile prezidențiale dacă va observa un sprijin popular pentru noua sa formațiune pe care nu a dezvăluit-o. Anunțul marchează revenirea actorului în politică după candidatura sa din 2020 pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Verde.

„Întîi accesăm europarlamentarele să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care-l voi accesa, pe 8-9 martie fac anuntul, atunci mergem mai departe daca există un suport serios. La europarlamentare eu cred că putem vorbi de 2-3 poziții, asta înseamnă în jur de 500.000 de voturi, asta înseamnă că și parlamentarele sunt asigurate”, a declarat Florin Călinescu.

Actorul a precizat, în acest context, că va candida și la alegerile prezidențiale. „Spun acum ‘Da’ (unei candidaturi la prezidentiale)”. „Depinde de populație și numai de populație”, a continuat acesta, „nu mă văd inferior niciunuia dintre candidații anunțabili”.

Referendum

Dacă este ales președintele țării, va face un referendum, a indicat Călinescu. „Voi întreba populația dacă nu e cazul să facem republică prezidentială”, potrivit acestuia.

Actorul a explicat că ar dori ca România să fie republică prezidențială „pentru depolitizarea tuturor instituțiilor unde partidele își plantează plante”.

„Aș introduce și vot obligatoriu. Tu nu poti să fii cetățean al cetății dacă nu te exprimi când contează. Ți-e scârbă? Ia un Colebil sau Espumisan”, a mai declarat Florin Călinescu.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE