Google search engine
AcasăECONOMIEVolumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini și motociclete a crescut...

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu mașini și motociclete a crescut cu 11,5%


Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,5% în 2023, comparativ cu anul precedent, arată datele publicate miercuri de INS.

În anul 2023, comparativ cu anul 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 11,5%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+20,5%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,9%).

Scǎderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-6,4%) și activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2023 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai mare comparativ cu anul 2022, influențată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+32,4%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,2%).

Scăderi s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-5,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,3%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 6,0%. Au înregistrat creșteri comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+28,2%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 2,0%.

Comparativ cu luna noiembrie 2023, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2023, a înregistrat o scădere cu 8,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-20,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-18,0%)şi la comerţul cu autovehicule (-3,4%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au înregistrat o creştere cu 0,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 1,8%, datorită creşterii înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,8%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,9%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-16,0%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,1%.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE