Google search engine
AcasăEXTERNEVolodimir Zelenski spune, în premieră, câți soldați ucraineni au pierit pe front

Volodimir Zelenski spune, în premieră, câți soldați ucraineni au pierit pe front


Cel puţin 31.000 de militari ucraineni au fost ucişi în războiul cu Rusia, anunţă duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, o rară recunoaştere a pierderilor înregistrate de către Ucraina de la invazia rusă, la 24 februarie 2022, relatează AFP şi CNN, potrivit Agerpres.

Zelenski le-a spus însă reporterilor că nu poate dezvălui numărul răniţilor, întrucât aceasta ar ajuta planificarea armatei ruse.

‘Treizeci şi una de mii de soldaţi ucraineni au fost ucişi în acest război, Nu 300.000, nu 150.000 … (Preşedintele rus Vladimir) Putin minte … Dar, oricum, aceasta este o mare pierdere pentru noi’, a declarat Zelenski.

Oficiali ruşi şi americani afirmaseră anterior că între 100.000 şi 300.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în conflict, cifre pe care însă preşedintele Zelesnki le-a respins ca fiind ‘prostii’.

În schimb, el a estimat pierderile ruse la 180.000 de morţi şi 500.000 de răniţi.

Ucraina nu a mai furnizat o cifră a pierderilor de trupe de la sfârşitul lui 2022, când consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat că 13.000 de soldaţi ucraineni fuseseră ucişi până atunci.

Cifrele prezentate de Zelenski privind pierderile trupelor ruse sunt semnificativ mai ridicate decât bilanţul actualizat zilnic de forţele armate ucrainene, care duminică a indicat 409.820 de morţi şi răniţi în rândul trupelor ruse.

Rusia păstrează secrete pierderile militare însă sursele ucrainene anunță peste 500.000 de morți în tabăra rusăRELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE