Google search engine
AcasăEXTERNEVladimir Putin a numit Crimeea drept parte integrantă a Rusiei

Vladimir Putin a numit Crimeea drept parte integrantă a Rusiei


Acum, Crimeea și Sevastopolul sunt parte integrantă a Rusiei, a subliniat președintele rus, Vladimir Putin, într-o adresă adresată cititorilor cărții „Crimeea. Pagini de istorie din vremuri antice până în prezent”, al cărei text a fost publicat pe site-ul Kremlinului, notează TASS, potrivit Rador Radio România.

„O piatră de hotar cu adevărat fatidică pentru oamenii din Sevastopol și Crimeea a fost ziua de 16 martie 2014, când aceştia au făcut o alegere fermă, fără ambiguitate – să rămână cu Rusia pentru totdeauna. Astăzi, Crimeea și Sevastopolul sunt parte integrantă a acesteia” – a subliniat şeful statului rus, adăugând că aceste regiuni aduc o contribuţie enormă la consolidarea unității și securității țării.

În plus, în Crimeea sunt implementate programe de amploare care vizează dezvoltarea economiei și sferei sociale și îmbunătățirea calității vieții oamenilor – a subliniat președintele rus. De asemenea, se acordă o atenție deosebită conservării patrimoniului cultural și spiritual neprețuit al regiunii.

„Istoria Crimeii este inseparabilă de istoria Patriei noastre. Pe acest pământ străvechi există mari sanctuare spirituale, militare ale poporului nostru, monumente unice de arheologie și cultură. Aceasta nu numai că a dat lumii o întreagă galaxie de războinici curajoși, constructori și creatori, figuri remarcabile ale științei și artei, dar și a inspirat poeți, scriitori, artiști și muzicieni pentru a crea adevărate capodopere” – a declarat Vladimir Putin. Șeful statului rus și-a exprimat convingerea că această carte, dedicată celei de-a zecea aniversări de la reunificarea Crimeii și Sevastopolului cu Rusia, va deveni un eveniment semnificativ și va fi de interes pentru cea mai largă gamă de cititori – toți cei care își iubesc țara, sunt mândri de istoria sa și doresc să învețe cât mai multe despre ea.

„Doresc să-mi exprim sincera recunoștință echipei de autori a publicației – renumiţi oameni de știință, arheologi, lucrători ai muzeelor, publiciști, personalități guvernamentale și publice – pentru munca lor imensă, migăloasă și cu adevărat altruistă” – a conchis preşedintele Rusiei.

 



RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE