Google search engine
AcasăEXTERNEVideo spectacol la CPAC - Trump s-a întâlnit cu 'mini-Trump' Javier Milei:...

Video spectacol la CPAC – Trump s-a întâlnit cu ‘mini-Trump’ Javier Milei: Make Argentina Great Again!


Donald Trump l-a îmbrățișat pe președintele argentinian Javier Milei, „mini-versiunea sa”, după discursul său de sâmbătă de la CPAC 2024. Cei doi au fost văzuți purtând o conversație rapidă.

Fostul președinte american Donald Trump, care se pregătește să candideze împotriva lui Joseph Biden la viitoarele alegeri, l-a lăudat pe Javier Milei în timpul discursului său de la Summitul Conservator de la Washington. El a spus că acesta este un „mare om” și i-a mulțumit pentru vizita sa. La rândul său, președintele argentinian era programat să vorbească la summitul Partidului Republican din Statele Unite.

„Sunt mulți lideri internaționali aici și vreau să le mulțumesc că sunt aici”, a declarat Trump, practic la începutul discursului său. Și a continuat cu o primă mențiune despre Milei: „Vreau să-i mulțumesc președintelui Argentinei, care a avut parte de multă publicitate. Este un mare domn, este MAGA, Make Argentina Great Again. El poate să o facă bine. Javier Milei. Mulțumesc Javier, mulțumesc foarte mult, este o mare onoare să te avem aici”, a spus el, cu emfază, făcând aluzie la sloganul de campanie care l-a adus la președinție. Milei nu se afla în sală, ci în camera sa, pregătind discursul pe care îl va ține mai târziu, dar în anturajul său au sărbătorit laudele admiratului lor lider republican.

Discuții cu administrația Biden

Nu se știe încă dacă va exista o fotografie a lui Milei cu fostul președinte și există îndoieli cu privire la reacția administrației Biden. Deocamdată, Casa Albă și-a manifestat afinitatea și intențiile de a „ajuta” țara să se stabilizeze, după cum a declarat ieri Blinken, în cadrul unei conferințe de presă împreună cu ministrul de externe Diana Mondino, după ce a discutat îndelung cu șeful liberalilor și cu echipa sa guvernamentală.

Dacă Argentina ar pierde sprijinul geopolitic al Casei Albe, ar fi un regres, în condițiile în care sărăcia crește, investițiile directe nu ajung, piețele rămân instabile, iar economia nu a decolat încă. Trump a vorbit sâmbătă, 24 februarie, la ora 12.00 (ora locală), iar Milei trei ore mai târziu.

Milei a sosit la Washington DC cu un zbor comercial care a plecat aseară din Buenos Aires și va rămâne pe teritoriul american până duminică seara, pentru a se întoarce luni dimineață la Olivos. În capitala americană, el se va întâlni cu reprezentanți ai dreptei locale și mondiale, însoțit de sora sa, secretarul general Karina Milei și de Gerardo Werthein, pe care nu l-a numit încă ambasador la Washington, dar care îndeplinește acest rol în practică.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE