Google search engine
AcasăEXTERNEPe Frontul de Luptă, Vehiculele Blindate Cedează Sub Povara Datoriilor! Lituania Își...

Pe Frontul de Luptă, Vehiculele Blindate Cedează Sub Povara Datoriilor! Lituania Își Întoarce Atelierul de Reparații pentru Tancurile Leopard Avariate în Ucraina!


Lituania, atelierul de reparații pentru tancurile ⁤Leopard avariate în conflictul din Ucraina

Vineri, două tancuri germane Leopard 2, ⁣care ⁣au suferit avarii în războiul din Ucraina, au fost ⁣testate în fața presei în⁣ Lituania. Acest⁤ lucru a evidențiat ⁢rolul ‍pe care Lituania îl⁢ joacă ca centru de reparații pentru aceste vehicule​ blindate, conform informațiilor furnizate de AFP și Agerpres.

Ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas, a parcurs traseele ⁤accidentate dintr-un centru de antrenament⁤ militar situat la Rukla, în ‍centrul Lituaniei, așezat ⁣pe turela unui tanc.

”Ce pot să spun? ​E un tanc puternic”, a declarat Anusauskas.

Tancurile prezentate vineri sunt programate să ‌se întoarcă în⁤ Ucraina în luna​ ianuarie.

Ucraina a primit de la⁣ aliații săi occidentali 71 de tancuri Leopard 2, potrivit AFP.⁣ Începând din octombrie, de⁣ când au sosit primele tancuri, centrul de la Rukla se ocupă de repararea modelelor⁤ A5 ⁤și A6.

”Pentru acest model, acesta este singurul⁣ centru”, a declarat vineri Sebastian Dietz, directorul Lithuania‌ Defense Services (LDS), compania responsabilă cu reparațiile și filiala companiilor germane Rheinmetall și Krauss-Maffei ⁤Wegmann (KMW), care ⁢produc ‍tancurile Leopard 2.

Acordul dintre​ Ministerul Apărării ucrainean și cel german, care prevede repararea tancurilor Leopard 2 la Rukla,⁣ expiră la sfârșitul ⁣anului 2024.

Principalele cauze ale avariilor acestui‍ model de tanc sunt tirurile directe, exploziile de mine și atacurile cu drone.

Produse​ inițial în​ Germania de Vest în‍ 1979, în timpul ‘războiului rece’, tancurile Leopard au fost concepute pentru a face față unei ‌posibile confruntări cu forțele sovietice.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE