Google search engine
AcasăEXTERNEURGENȚĂ în Orientul Mijlociu: Liderul Hamas se deplasează în Egipt pentru a...

URGENȚĂ în Orientul Mijlociu: Liderul Hamas se deplasează în Egipt pentru a negocia o nouă încetare a focului în Fâșia Gaza – TEXT în direct


STIRIPESURSE.RO ⁣vă ‌prezintă, în format „live text”, cele mai importante știri despre ⁢războiul din Fâșia Gaza, în data de 19 decembrie:

Liderul Hamas,⁣ Ismail Haniyeh,‌ va călători astăzi ‌în ‍Egipt ​pentru a‌ discuta ⁤despre încetarea⁣ focului și schimbul ⁣de prizonieri ⁣palestinieni ‍cu Israelul, conform unei surse‌ din cadrul mișcării islamiste, citată de AFP.

Haniyeh, care‍ are‌ sediul în Qatar, va conduce o delegație Hamas de nivel înalt în Egipt, miercuri.

În Egipt, el va avea discuții cu șeful serviciilor secrete egiptene, Abbas Kamel, pentru⁣ a pune capăt agresiunii și războiului, a ajunge la un acord de eliberare ‌a​ prizonierilor și⁣ a ⁣pune capăt asediului din Fâșia Gaza”, a declarat ​sursa⁣ pentru AFP.

Egiptul și Qatarul au mediat un armistițiu​ de o săptămână la sfârșitul lunii ‌noiembrie, în timpul‌ căruia 80 ​de cetățeni israelieni ținuți ostatici în Fâșia Gaza au fost schimbați cu⁣ 240 ⁣de palestinieni ‍închiși de Israel.

Potrivit​ sursei⁢ Hamas, discuțiile din Egipt​ se vor concentra pe⁢ „livrarea de ajutor umanitar, retragerea armatei israeliene din Fâșia Gaza și ‍întoarcerea persoanelor ⁢strămutate în orașele și satele lor din nord”.

Aceasta va fi a doua vizită a lui Ismail Haniyeh în Egipt de ‍la⁢ începutul ‌războiului din Fâșia Gaza, după ‍cea din 9 noiembrie.

Site-ul de știri american Axios a relatat despre o întâlnire ​care a avut loc în acest‌ weekend ⁢în⁢ Europa între David Barnea, ‍șeful Mossad-ului, serviciul ‌secret de externe israelian, și prim-ministrul⁢ Qatar, ⁢Mohammed ben Abdelrahmane Al-Thani, pentru a discuta un al doilea ‌armistițiu pentru eliberarea ostaticilor.

„Am trimis de două ori⁣ șeful Mossad-ului ​în Europa pentru a promova un proces de eliberare a ostaticilor⁤ noștri. Nu voi scuti ‌niciun efort în​ această problemă, ‍iar datoria noastră este să îi aducem înapoi pe toți”, a confirmat marți seara prim-ministrul israelian ‍Benjamin Netanyahu, în timp ce primea⁢ familiile ⁤ostaticilor.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE