Google search engine
AcasăECONOMIEUniunea Europeană dă undă verde fuziunii dintre Orange și MasMovil în Spania

Uniunea Europeană dă undă verde fuziunii dintre Orange și MasMovil în Spania


Comisia Europeană a aprobat marţi tranzacţia prin care grupul francez de telecomunicaţii Orange vrea să îşi combine operaţiunile din Spania cu operatorul spaniol MasMovil, după ce părţile au propus măsuri pentru rezolvarea temerilor antimonopol, transmite Reuters.

Aprobarea este condiţionată de respectarea măsurilor propuse, inclusiv achiziţionarea de către operatorul român Digi a licenţelor de spectru de la MasMovil, potrivit Agerpres.

De asemenea, părţile s-au angajat să încheie un acord opţional naţional de roaming cu Digi, care obţine acces la reţeaua Orange-MasMovil pentru a o completa pe cea proprie a Digi, a precizat Comisia.

Aprobarea indică o abordare mai relaxată, după ce companiile de telecomunicaţii au îndemnat organismele europene din domeniul concurenţei să nu mai fie atât de stricte când vine vorba de fuziuni care reduc numărul de operatori de telefonie mobilă dintr-o ţară, în cazul Spaniei de la patru la trei.

În luna iulie 2022, Orange şi MasMovil au anunţat un acord pentru o combinare a operaţiunilor din Spania, o fuziune ce reduce numărul de operatori de pe piaţa de telefonie foarte competitivă din Spania, de la patru la trei. Noua entitate ar urma să fie un joint venture deţinut în proporţii egale (50-50) cu o valoare combinată de aproape 19 miliarde de dolari şi va fi al doilea mare operator de telecomunicaţii din Spania, după liderul Telefonica.

În luna decembrie 2023, Digi a transmis un comunicat în care preciza că a semnat un contract de transfer de spectru cu MasMovil în schimbul unui preţ de 120 de milioane de euro. De asemenea, Digi Spania şi Orange Espagne au încheiat un contract de opţiune, cu o valoare de 20 de milioane de euro, prin care aceasta din urmă acordă Digi Spania opţiunea de a încheia în viitor un contract de servicii de roaming naţional.

Operatorul român Digi s-a extins rapid în Spania, de la debutul operaţiunilor pe această piaţă, în 2008. La finele primului semestru al anului trecut, Digi avea peste 5,7 milioane de clienţi în Spania.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE