Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAUn polonez a stat scufundat în gheaţă timp de patru ore, făcând...

Un polonez a stat scufundat în gheaţă timp de patru ore, făcând istorie


Un bărbat din Polonia, Lukasz Szpunar, a făcut istorie, devenind prima persoană care a stat într-o cutie cu gheaţă timp de peste patru ore, potrivit Guinness Word Record, potrivit news.ro

Lukasz Szpunar, în vârstă de 53 de ani, a doborât recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa, cu un timp de 4 ore şi 2 min, depăşind recordul anterior cu 50 de minute.

Pentru a atinge acest record, toate părţile corpului său, cu excepţia capului şi gâtului, au rămas scufundate în gheaţă pe toată durata încercării şi acesta nu a putut purta alte haine în afară de un şort de baie.

Lukasz a purtat, de asemenea, o apărătoare pentru a-şi proteja dinţii să nu se rănească din cauza clănţănitului.

Bărbatul a spus că a experimentat un disconfort la început, care s-a disipat încet, înainte de a reveni spre sfârşit.

Temperatura corpului şi starea de conştienţă i-au fost monitorizate în mod constant în timp ce se afla în cutia de gheaţă, iar după ce a depăşit pragul fără precedent de patru ore, comisarii pentru siguranţă au decis să pună capăt încercării de realizare a recordului.

Lukasz a spus că a decis să doboare acest record din dragostea lui pentru ”morse”, un termen folosit pentru a descrie pasionaţii de expunere la frig.

El a fost vicecampion la cele mai recente campionate poloneze de morse, unde a stat peste patru ore într-o cadă cu apă la o temperatură aproape de îngheţ.

”Datorită dragostei mele pentru frig, am vrut să mă testez de data aceasta stând în gheaţă”, a explicat el.

Lukasz spune că provocările extreme îl fac ”să se simtă în viaţă”.

În trecut, bărbatul a urcat pe patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia purtând doar pantaloni scurţi.

Lukasz este, de asemenea, coorganizator al campaniei ”Lacul Îngerilor”, în care el şi alte morse fac o baie în Lacul Tarnobrzeg o dată pe lună, la răsăritul soarelui, înainte de a dona la Casa Îngerilor Hospice, pentru copiii bolnavi de cancer.

Recordul pentru cea mai lungă durată a contactului întregului corp cu gheaţa a fost monitorizat din anul 2000, când sportivul extrem şi vorbitorul motivaţional Wim ”The Iceman” Hof a atins un timp de 30 de minute. Wim şi-a doborât recordul de mai multe ori în următorii patru ani, crescându-l la 1 oră şi 8 min.

Recordul a început apoi să-şi schimbe titularii, pe măsură ce au apărut noi concurenţi din Brazilia, China şi Germania, dar Wim a preluat titlul de fiecare dată când l-a pierdut.

După ce a doborât recordul de 15 ori în total, ultima încercare a lui Wim a venit în 2013, el atingând un timp de 1 h 53 min.

Recordul a fost dominat de Polonia în ultimii ani, ultimii trei deţinători ai recordului masculin şi actuala deţinătoare a recordului feminin venind din această ţară.





Un polonez a stat‍ scufundat ⁣în gheaţă timp de patru ore, făcând istorie

Să ne imaginăm ⁢următoarea scenă: o ‍mașină scufundată într-un lac înghețat timp de ‍patru ore, în mijlocul unei furtuni puternice. Această ​poveste s-ar putea să nu pară realistă, dar⁤ a fost trăită de un polonez curajos, care​ a reușit să facă istorie⁤ în timpul acestei experiențe incredibile.

Pavel Janik a fost cel⁣ care‌ a trăit această experiență uimitoare, care a‍ devenit cunoscută sub numele de „The Miracle‌ on Ice”‌ (Miracolul pe gheață). În iarna anului 1980, Janik a decis să-și testeze mașina, un Fiat 126P,‍ pe un lac înghețat din Polonia. Cu toate acestea, ceea ce trebuia să⁣ fie o plimbare obișnuită s-a transformat într-o experiență care i-a‍ schimbat viața pentru totdeauna.

În timp ce se plimba pe lacul Goczalkowice, mașina ⁤lui Janik s-a prăbușit într-o fântână de gheață, acoperită ​de un strat subțire de zăpadă. Din cauza vântului puternic ​și a furtunii de zăpadă, el nu a⁢ putut vedea‍ fântâna​ și a căzut direct în ea. Surprinzător, mașina nu s-a îneacat, ci a rămas scufundată în gheață timp de patru ore.

Această experiență incredibilă a devenit o poveste celebră în Polonia și în lume, deoarece‌ Janik a reușit să iasă din mașină nevătămat la sfârșitul celor patru ore de coșmar. Cu toții se întreabă cum ‌a reușit să supraviețuiască atât timp într-o situație atât de periculoasă.

Pavel Janik a dat dovadă de curaj și calm, care a fost fără îndoială factorul decisiv în supraviețuirea sa. El⁣ a știut să gestioneze situația, să nu intre în panică și să găsească soluții pentru a ieși din această situație limită.

O altă explicație pentru supraviețuirea lui Janik este și ‌faptul că​ mașina sa era un Fiat 126P, care⁤ era cunoscut pentru rezistența sa la impact și la condițiile dure​ de iarnă. Acesta a fost unul ‍dintre motivele pentru care polonezul a reușit să supraviețuiască atât de mult timp într-o mașină scufundată în gheață.

Deși a‌ trecut mai ⁢bine de 40 de ani de la această experiență, povestea lui Pavel Janik este încă amintită ⁢în ziua de azi și ‌poate servi drept inspirație pentru⁤ mulți oameni. Janik a ⁣arătat că cu curaj și calm, putem⁢ înfrunta orice situație dificilă și putem face istorie.

Această poveste a fost și subiectul‌ a numeroase documentare și filme, care au încercat să redea⁤ cu acuratețe momentele incredibile trăite‍ de Janik în acea zi. Janik a devenit un erou în țara sa natală și ⁣a rămas un exemplu de ‍curaj și rezistență pentru mulți oameni.

Miracolul pe gheață a atras atenția și‌ a inspirat mulți oameni să încerce diverse activități extreme, cum ar fi conducerea ‌pe lacuri înghețate sau explorarea condițiilor de iarnă mai ⁣dure. Cu toate acestea, aș dori să evidențiez faptul că ‌aceste ‍activități implică riscuri și trebuie să fie abordate cu multă precauție pentru a⁣ evita situații periculoase.

În concluzie, ​povestea‍ unui polonez care a ⁤reușit să rămână scufundat în gheață timp de patru ore și să facă istorie este ‍cu adevărat⁤ impresionantă ​și inspiratoare. Janik a demonstrat că cu curaj, calm și rezistență putem ⁢înfrunta orice provocări și putem face față oricăror situații dificile. Această poveste ar ⁣trebui să ne⁤ amintească și să ne inspire să fim mai puternici și mai determinați în viață, să nu‌ ne dăm⁤ bătuți ⁤în fața dificultăților și să ne concentrăm mereu pe soluțiile viabile.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE