Google search engine
AcasăECONOMIEUn moment istoric pentru România: Primul Airbus A330 a aterizat la Bucureşti...

Un moment istoric pentru România: Primul Airbus A330 a aterizat la Bucureşti / Descoperă imagini impresionante

Primul Airbus A330 înregistrat în România a ‍aterizat la ‍Bucureşti, miercuri, aducând cu el o nouă etapă în dezvoltarea companiei HiSky. Aeronava⁢ wide-body a intrat ⁣oficial în flota​ companiei, fiind întâmpinată cu entuziasm la aeroportul Henri Coandă. Evenimentul a fost marcat de tradiţionalul salut al tunurilor de ​apă, pe calea de rulare a‌ aeroportului.

Aeronava, cu numărul de ‍înregistrare YR-KID, este singura⁤ de ‍acest tip operată de o‍ companie din România și a ‍fost primită cu mare bucurie la București. Odată cu primirea celei de-a opta aeronave ⁢din flota HiSky,​ compania⁣ dobândește capacitatea de a efectua​ zboruri regulate long curier și intră în rândul companiilor ‍din Europa care oferă zboruri directe către orice continent.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body și⁤ se regăsește în⁣ flotele celor mai prestigioși operatori aerieni din lume. Cu o eficiență operațională ​de 99,4% și un sistem avansat de comandă fly-by-wire, această aeronavă modernă și eficientă este‍ apreciată în principal pentru fiabilitatea și ‍performanțele sale, mai ales pentru călătoriile de lungă durată.

În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de ⁣croazieră de 870 ⁤km/h, cu o autonomie‌ de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Cu o lungime totală de 58,8 metri și o anvergură de 60,3 metri, A330-200 oferă un spațiu‍ generos și în cabină, cu o configurație cu două culoare, care asigură un confort superior⁣ pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare.

Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor⁣ călători cu A330-200 se vor ‍putea bucura, de asemenea, de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale din care vor putea alege conținut dintr-o ⁢gamă largă de filme și muzică.

„Stabilind strategia de extindere a flotei, ne-am concentrat pe capabilitatea de care avem nevoie și‍ am ales ⁢cea mai bună aeronavă, care îndeplinește ​criteriile ‍de ‌autonomie, eficiență și, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. După analizele noastre, A330-200 a fost cea mai bună opțiune⁢ pentru zborurile long curier și⁤ suntem încântați că am reușit să aducem aeronava la București într-un timp foarte scurt, pregătită ⁣să înceapă‌ zborurile. Încheiem un an extrem⁤ de productiv pentru‍ echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziție sus în topul principalelor companii care operează în România, ⁣trei noi aeronave în flotă și un număr mare de destinații în program. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu⁤ atât mai interesante și abia așteptăm să le‍ împărtășim ​cu pasagerii noștri”,​ a declarat Iulian Scorpan, directorul general al HiSky.

Destinațiile și programul zborurilor⁢ regulate pe care compania le va efectua cu⁤ noua ‍aeronavă vor ⁢fi anunțate în perioada ​următoare. Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota ⁤HiSky. Până în prezent, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o ⁣aeronavă​ A319, patru ‍aeronave A320 și ‌două A321 neo, de producție 2023.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE