Google search engine
AcasăEXTERNEUltima zi a gigantului Toshiba la bursa din Tokyo: O poveste de...

Ultima zi a gigantului Toshiba la bursa din Tokyo: O poveste de 74 de ani pe piața japoneză de capital


Toshiba se retrage de la bursa din Tokyo după 74 de ani de activitate în Japonia

Toshiba va părăsi miercuri bursa din Tokyo, după o prezență de 74 de ani pe ⁢piața japoneză de capital. Decizia vine în urma unui ​deceniu plin de scandaluri și revolte care au‌ dus⁢ la prăbușirea uneia dintre cele mai mari ⁣mărci⁤ din Japonia, la o preluare și⁣ la⁣ un viitor incert, conform Reuters, citat de Agerpres.

Conglomeratul este retras de la bursă de un grup ⁤de investitori condus de firma cu capital privat Japan Industrial Partners (JIP), care include și companiile Orix,⁣ Chubu ⁢Electric Power și Rohm.

Preluarea în valoare de 14 miliarde de dolari aduce Toshiba în proprietatea unui ‌grup japonez, după lupte prelungite cu investitori activiști străini, care au paralizat producătorul‌ de baterii, cipuri și echipamente nucleare și de apărare.

Deși nu este clar cum va ⁤arăta ​Toshiba sub noii săi proprietari, directorul general Taro Shimada, care​ își va păstra funcția după cumpărare, se așteaptă‌ să se concentreze pe servicii ‌digitale cu marjă mare.

Sprijinul JIP pentru Shimada a‌ schimbat planul său anterior de a face echipă cu‌ un fond susținut de ⁢stat.

Unii oameni din industrie consideră că retragerea de la⁢ bursă a Toshiba ⁢poate fi o opțiune mai‌ bună.

”Dificultățile Toshiba ‍au fost‍ cauzate în cele ⁣din urmă de o combinație de decizii strategice proaste și ghinion. Sper că, prin dezinvestiri, activele și talentul uman al Toshiba ​vor găsi noi case unde ‍să-și poată atinge întregul potențial”, a declarat Damian Thong, șeful de cercetare pentru Japonia la ⁣Macquarie Capital Securities.

Guvernul japonez va supraveghea atent ⁣compania.

Toshiba are aproximativ 106.000 de angajați, iar⁤ unele dintre operațiunile sale sunt considerate critice ⁢pentru securitatea națională.

Patru directori din⁣ partea JIP se vor alătura consiliului de administrație, precum și câte unul de la investitorii Orix și Chubu Electric.

Noii membri ai echipei de management vor fi însoțiți ⁢de un consilier principal ‌de la principalul creditor al Toshiba, Sumitomo Mitsui Financial Group.

Toshiba ‌a⁣ început deja să se miște, făcând echipă cu ⁣investitorul⁢ Rohm pentru a investi 2,7 ⁤miliarde de dolari ‍în fabrici pentru a produce în comun cipuri pentru energie electrică.

Compania trebuie să iasă din afacerile‍ cu o marjă mică și să dezvolte strategii comerciale mai⁤ puternice pentru unele dintre tehnologiile sale avansate, a spus Ulrike Schaede, profesor de afaceri⁤ japoneze la Universitatea din California, ​San Diego.

”Dacă managementul poate găsi​ o modalitate de a-i lăsa pe acești ingineri să se implice cu adevărat în activități de inovare revoluționare, ei pot apărea ca un jucător important. Sunt o companie ⁢de deep tech”, a spus Schaede.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE