Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIUniunea Europeană promite sprijin necondiționat pentru Ucraina

Uniunea Europeană promite sprijin necondiționat pentru Ucraina


Ursula ‌von der Leyen promite să deblocheze ajutorul financiar ‌pentru Ucraina, după ce Ungaria ​a blocat ‍pachetul: „UE va fi alături de Kiev indiferent de situație”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von ​der Leyen, a dat asigurări vineri că UE va găsi ⁣o soluție pentru a debloca ajutorul ‌de 50 de miliarde de euro promis Ucrainei, în ciuda veto-ului premierului ungar Viktor ‍Orban, scrie Le Monde.

O viitoare reuniune‌ a șefilor de stat ‌și de guvern din UE, ⁣care va avea loc la începutul anului 2024, ar trebui să deblocheze acest ajutor. „Până ⁤atunci, ne vom asigura că, indiferent ce se va întâmpla, vom ⁣avea o soluție operațională la acest summit”, a declarat Ursula von der Leyen.

Vineri, ‍Viktor Orban a cerut plata „tuturor” fondurilor europene de coeziune destinate Ungariei, care au fost suspendate în ⁣așteptarea reformelor, înainte de a lua în considerare eventuala ridicare a veto-ului său asupra unui nou ajutor pentru Ucraina.

Viktor‌ Orban, lăudat de Kremlin, s-a grăbit vineri să le spună‌ ungurilor că banii ​lor nu vor finanța războiul. Orban, care are o lungă istorie de utilizare a ⁣conflictelor cu Bruxelles-ul în scopuri electorale interne,⁢ își poate folosi imaginea de războinic singuratic‍ pentru a-și atrage votanți acasă.⁢ Dar izolarea ⁢sa‍ în blocul celor 27 de ⁣membri nu a fost niciodată atât de izbitoare ca în momentul în ​care ceilalți lideri au mers pur și simplu înainte fără el joi, propunându-i ‍să părăsească​ sala în timp ce luau decizia privind negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova, scrie⁤ Reuters.

Progresul rapid, care a fost văzut⁢ ca un impuls semnificativ pentru Kiev din partea aliaților săi occidentali în lupta cu invazia rusă și care, cu câteva ore înainte, părea blocat de obiecțiile liderului ungar, a arătat, de asemenea, limitele puterii lui Orban de a deturna deciziile UE în favoarea sa. Cu toate acestea, liderul naționalist încă mai poate bloca viitoarele decizii ale UE privind calea de aderare a Ucrainei, problemele bugetare și ⁣o nouă rundă de negocieri privind ajutorul pe termen‌ lung acordat Ucrainei anul viitor.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE