Google search engine
AcasăEXTERNESute de Oameni Prinși în Capcana Inundațiilor Devastatoare din India

Sute de Oameni Prinși în Capcana Inundațiilor Devastatoare din India


Inundațiile din India lasă sute de oameni‌ izolați

Precipitațiile masive au pus pe ‌pauză ‌activitatea ⁢în ⁣diverse regiuni din statul Tamil Nadu, situat ⁣în sudul Indiei, inundând drumurile⁢ și perturbând transportul⁢ feroviar, în timp ce autoritățile se luptă⁤ să salveze persoanele izolate,⁤ conform informațiilor transmise marți de Reuters, citate‌ de Agerpres.

Inundațiile au survenit în timp ce Tamil‌ Nadu se străduia să se refacă după ⁤pagubele provocate de ciclonul‌ Michaung, care a lovit coasta în această lună și a lăsat în urmă cel puțin⁢ 13 victime.

În Tamil Nadu ‌s-au ‌înregistrat aproape 50 de milimetri de precipitații, de duminică până luni, o cantitate mult mai mare decât ⁣cei 2,5 milimetri, valoarea normală pentru această perioadă a ​anului, conform datelor furnizate ‌de departamentul de meteorologie. Se⁤ așteaptă ca ploile să continue și marți.

Presa locală a relatat că cel puțin cinci ‌persoane ‍și-au pierdut viața⁤ în urma inundațiilor și a accidentelor cauzate ​de ploi, care ⁤au afectat în special districtele Tuticorin, Tirunelveli, Tenkasi‍ și Kanyakumari.

Marți, întregi cartiere erau ⁤inundate, casele părând⁣ a fi⁣ insule izolate înconjurare de ape maro și tulburi,⁢ potrivit imaginilor difuzate de agenția indiană de⁤ presă⁤ ANI, în care Reuters deține un ⁤pachet minoritar.

Echipele ⁢de salvare au folosit bărci gonflabile⁢ pentru ⁢a ‌salva oamenii din locuințe și temple și pentru a distribui alimente celor pe care nu⁢ îi⁤ puteau muta în locuri ​mai sigure.

P. Veeramanikandan, un rezident din Tirunelveli,⁣ care a participat ca voluntar la operațiunile de salvare, a declarat că în unele zone este încă prea periculos ⁣de ​ajuns. „Zonele situate mai aproape de malurile râului sunt încă grav ‌afectate, în ​timp ce în alte regiuni nivelul apei începe ⁤să scadă”, a precizat el.

Aproximativ 500 de pasageri care călătoreau spre capitala statului Tamil Nadu, Chennai, erau în​ continuare izolați⁤ într-o gară, marți după-amiază,⁤ la mai bine de 36⁤ de ‌ore după ce trenul în‌ care se ⁣aflau a fost oprit din cauza‍ suspendării serviciilor ⁤feroviare în regiune, ​a⁤ relatat presa locală.

Guvernul⁣ statului a ​atribuit⁣ haosul⁣ creat „ploii record”, despre care a declarat că a fost cea ‌mai abundentă⁤ din ultimele șase decenii, adăugând că intemperiile au fost ‍mai intense decât se​ prognozase și ⁣că ⁤avertizarea a fost primită „cam târziu”.

Viceministrul-șef MK ‌Stalin a declarat, ‍în timpul⁤ unei conferințe de ‍presă, că statul a evacuat⁢ 12.653 de persoane în 141 de centre unde beneficiază ⁣de ‌alimente, ⁣apă, medicamente și produse esențiale. Alimentele sunt distribuite, de ⁢asemenea, cu ⁤ajutorul elicopterelor.

În statul Tamil Nadu,⁤ inundațiile⁣ nu⁤ sunt un fenomen ⁤neobișnuit. Acum opt ani, capitala Chennai a fost afectată de ⁤ploi abundente care au ‌inundat‍ regiuni extinse ‌din oraș și au lăsat în urmă 290 de‍ morți.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE