Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEISurse | Motivul din spatele deciziei premierului

Surse | Motivul din spatele deciziei premierului


Iulian Fota a fost demis din funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe. Decizia premierului Ciolacu nu a fost încă publicată în Monitorului Oficial, însă surse guvernamentale au explicat pentru stiripesurse.ro cum s-a ajuns aici.

Aprobarea documentațiilor de urbanism în contextul organizării administrativ-teritoriale a României

Potrivit surselor guvernamentale, decizia a fost luată în baza unei înțelegeri între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei doi au convenit să îl schimbe pe Fota încă de acum două săptămâni.

Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, este cea care a cerut această schimbare. Potrivit surselor guvernamentale, lui Iulian Fota i s-ar reproșa „gafe repetate”, dar și un „comportament inadecvat”.

Deși inițial se vechiula numele lui Ștefan Tinca pentru funcția eliberată de Fota, se pare că favorită este soția acestuia, Ana Tinca. Ambii activează în cadrul ambasadei române din Ankara, Ana Tinca fiind consilier Secția Politic.

Cine este Iulian Fota

Între 2009 și 2014, Iulian Fota a fost consilier prezidențial pentru securitate națională în administrația președintelui Traian Băsescu.

De-a lungul timpului a mai ocupat diverse funcții în sistemul public, precum director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), director al Colegiului Național de Informații (2016-2020) sau director general al Institutului Diplomatic Român.

Din postura de la MAE, Fota a negociat acordul politic de cooperare pe chestiuni de securitate cu Ucraina.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE