Google search engine
AcasăECONOMIEsurprinde un obiect care nu avea ce căuta acolo în acele vremuri

surprinde un obiect care nu avea ce căuta acolo în acele vremuri


O imagine care a captat atenția entuziaștilor teoriilor conspirației provine din momentul celebrării victoriei finalei Cupei Mondiale din 1962. În această fotografie istorică, în timp ce Mauro Ramos, căpitanul echipei Braziliei, ține sus trofeul în Chile, se observă o figură neobișnuită: o persoană care pare să utilizeze un telefon mobil pentru a face fotografii. Aceast detaliu a stârnit numeroase speculații și dezbateri în rândul celor fascinați de mistere și teorii ale conspirației.

Dacă ne uităm cu atenție la mulțimea de reporteri și fotografi care încearcă să se apropie de Ramos, s-ar putea să observați ceva care nu se potrivește. Chiar în fața fundașului central, se poate vedea brațul unei persoane care mânuiește un dispozitiv de înregistrare – care seamănă suspect de mult cu un telefon cu clapetă.

Iar obiectul ciudat a atras chiar și atenția jucătorului brazilian, care pare să se holbeze la el.

Legendarul telefon cu clapetă avea să fie lansat abia peste trei decenii.

content-image

Dovadă a călătoriilor în timp sau un simplu gadget al acelor vremuri?

Dincolo de teoria conspirației, experții au găsit o explicație simplă pentru faptul că spectatorul care se presupune că a călătorit în timp pare că ține în mână un telefon cu clapetă.

Persoana are de fapt în mână o cameră de tip cutie, mai degrabă decât dispozitivul mobil făcut celebru de Motorola. Datorită unghiului în care este ținută și a faptului că fotograful folosește doar o singură mână, aceasta seamănă extraordinar de mult cu un telefon cu clapetă, scrie gadgetreport.ro.

content-image

Aparatele foto cu cutie – un dispozitiv pătrat simplist cu un obiectiv într-un capăt și un film în celălalt – au fost un instrument de fotografie popular până la mijlocul anilor 1960.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE