Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILENe aflăm în faza de consultări publice pentru punerea în aplicare a...

Ne aflăm în faza de consultări publice pentru punerea în aplicare a Planului de Acțiune pentru un Oraș mai Verde: Avem nevoie de părerea ta!


‌ ‍
Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului, îndeamnă cetățenii, în această zi de vineri, să participe la⁢ un​ sondaj care vizează identificarea celor mai importante probleme legate de calitatea mediului înconjurător din capitală, conform news.ro.

”Ne aflăm în faza de consultare publică pentru implementarea Planului de Acțiune ⁢pentru un Oraș Verde (PAOV). De aceea, ⁤vă invit ⁣să luați parte la sondajul care are ca scop‍ identificarea⁣ celor mai presante probleme legate de calitatea mediului înconjurător din București”, a⁣ transmis Nicușor Dan, primarul Capitalei, printr-un mesaj postat pe Facebook.

Conform declarațiilor sale,⁣ întrebările sondajului⁣ acoperă o gamă largă de probleme de ​mediu – de la clădiri, terenuri, spații verzi, biodiversitate, generarea și consumul de energie, până la gestionarea deșeurilor, ape uzate, calitatea aerului, dar și aspecte legate de incluziunea socială și de gen, digitalizarea ⁤serviciilor publice, adaptarea la schimbările climatice.

”Informațiile colectate în urma acestui sondaj vor fi folosite pentru a defini acțiunile care vor fi incluse ‌în PAOV, plan la care​ Primăria Municipiului București lucrează în prezent, cu ‍suportul tehnic al BERD”, a adăugat primarul, oferind​ și link-ul unde poate fi completat sondajul.

Documentul menționează că elaborarea planului este finanțată prin intermediul‍ Fondului Special al Acționarilor Băncii ⁢Europene pentru Reconstrucție⁢ și Dezvoltare (BERD), care susține orașele în ​crearea unor planuri de investiții și politici pentru tranziția către un‌ viitor ⁤mai verde și mai durabil.

”Scopul acestui sondaj este de a colecta opiniile unui număr cât mai mare de părți interesate în ceea ce privește prioritizarea provocărilor cu privire la calitatea mediului înconjurător din București, identificate prin intermediul analizei tehnice efectuate de experții care lucrează la elaborarea PAOV. Rezultatele obținute vor fi folosite direct în formularea acțiunilor prioritare ce vor constitui PAOV al Bucureștiului”, se arată în document.

Sondajul conține 16 ‌întrebări.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE