Google search engine
AcasăEXTERNESUA au schimbat strategia și atacă puternic direct în Yemen

SUA au schimbat strategia și atacă puternic direct în Yemen


Statele Unite au efectuat miercuri patru atacuri asupra unor sisteme de rachete aparţinând rebelilor huthi din Yemen, a anunţat comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu, Centcom, informează News.ro.

„La 21 februarie, între orele 00:00 şi 18:45 (ora Sanaa), forţele Centcom au efectuat patru lovituri de autoapărare împotriva a şapte sisteme de rachete de croazieră anti-navă huthi şi a unui lansator mobil de rachete balistice anti-navă care erau pregătite pentru a fi lansate în Marea Roşie”, a precizat Centcom într-un comunicat.

„În plus, în acest timp, forţele Centcom au doborât în mod defensiv o (dronă explozivă)”, a adăugat acesta.

Aceste rachete, lansatoare şi dronă au fost „identificate în zonele controlate de huthi în Yemen” şi reprezentau „o ameninţare iminentă” la adresa navigaţiei în regiune, a mai spus Centcom.

Rebelii houthi atacă navele din Marea Roșie

Rebelii efectuează din noiembrie atacuri asupra unor nave pe care le consideră legate de Israel în largul coastelor Yemenului. Ei pretind că acţionează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul duce un război sângeros împotriva Hamas, ca represalii la atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

Ca răspuns la atacurile huthi, în decembrie, Statele Unite au înfiinţat o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie, numită „Prosperity Guardian” şi, cu ajutorul Regatului Unit, au lansat atacuri în Yemen împotriva huthi. De atunci, huthis şi-au extins atacurile asupra navelor legate de Statele Unite şi de Regatul Unit.

Luni, Uniunea Europeană a anunţat lansarea propriei sale misiuni de protecţie maritimă, planificată pentru un an şi posibil de reînnoit.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE