Google search engine
AcasăSPORTSportivele franceze care vor alăpta la JO de la Paris vor putea...

Sportivele franceze care vor alăpta la JO de la Paris vor putea merge la hotel


Sportivele franceze care îşi vor alăpta copiii şi nu vor putea dormi în Satul Olimpic pe durata Jocurilor de la Paris din această vară, vor putea merge la un hotel din apropiere de Saint-Denis unde vor fi cazaţi restul participanţilor, a anunţat, luni Comitetul olimpic francez, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Cererea fusese formulată public de judoka franceză Clarisse Agbegnenou, calificată pentru JO şi mama unei fetiţe.

Astrid Guyart, secretarul general al Comitetului olimpic francez (CNOSF), a reamintit luni regulamentul din Satul Olimpic care stipulează că nu pot dormi copii acolo. Ei pot fi eventual fi „invitaţi” în cursul zilei, dar în general „accesul invitaţilor este restrâns şi este dedicat mai ales staffului medical sau sportiv”.

În consecinţă, s-a decis ca mamele în cauză să se poată caza la hotelul Pleyel, situat la câteva sute de metri de Satul Olimpic din Saint-Denis, pentru a avea „cele mai bune condiţii de echilibru la competiţii şi pentru a răspunde obligaţiilor parentale”, a mai precizat Astrid Guyart în cursul unei conferinţe de presă.

În acelaşi hotel va exista un ”spaţiu familial” de 100 de metri pătraţi unde părinţii vor putea petrece timp alături de copiii lor, indiferent de vârstă. Acest dispozitiv va debuta începând cu deschiderea Satului Olimpic, pe 18 iulie 2024.

Pentru Jocurile Paralimpice, sistemul nu este acelaşi. S-a prevăzut deja posibilitatea ca sportivii să-şi vadă familiile în cadrul Club France. Părinţii copiilor sub un an îi vor putea vedea Satul Olimpic în cursul zilei cu un „pass”, iar Comitetul paralimpic va analiza cererile de cazare la hotel, în special pentru mamele care alăptează.


W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE