Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILEToate spitalele din județ vor primi echipamente noi pentru sterilizare, dezinfecție, decontaminare,...

Toate spitalele din județ vor primi echipamente noi pentru sterilizare, dezinfecție, decontaminare, analiză și verificare!


În ⁣urma programelor europene ⁣implementate‍ de Consiliul Județean Galați, spitalele din‌ județ au primit⁣ primele echipamente medicale destinate combaterii infecțiilor⁣ nosocomiale. „Am reușit să atragem fonduri europene în ‍valoare de‌ peste 36 de‌ milioane de lei, cu scopul de a⁣ dota spitalele subordonate Consiliului Județean cu echipamente moderne, esențiale în prevenirea și eradicarea infecțiilor ​intraspitalicești, inclusiv a celor⁤ cauzate de ⁤bacterii rezistente la antibiotice. Toate acestea pentru a asigura siguranța pacienților și a personalului medical.⁤ Ne referim la sute de ‌echipamente pentru sterilizare, dezinfecție, decontaminare, analiză și verificare”, a anunțat ‍președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Președintele a adăugat că primele echipamente au fost deja livrate la⁢ Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, iar în următoarele zile vor fi instalate și la Spitalul Municipal „Anton‍ Cincu” din ‍Tecuci. În ‌lunile ​următoare, echipamente similare vor fi livrate și la Spitalul Clinic‌ Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, ⁤Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Spitalul Județean va beneficia de cele mai multe echipamente, peste 400, majoritatea fiind destinate Blocului Operator.

Fondurile necesare achiziționării acestor echipamente ‌au fost asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE