Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIASpectacolul Foxfinder de Down King, o nouă premieră pe ţară la Teatrul...

Spectacolul Foxfinder de Down King, o nouă premieră pe ţară la Teatrul Excelsior din Bucureşti


Premiera spectacolului „Foxfinder” de Down King, traducerea Bogdan Budeş – un text montat pentru prima dată într-un teatru din România, va avea loc în 7 şi 8 mai, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior, potrivit news.ro

Primele reprezentaţii, avanpremierele, vor avea loc sâmbătă, 27 şi duminică, 28 aprilie, de la ora 19:00, în Sala “Ion Lucian” a teatrului, iar premierele oficiale vor fi în datele de 7 şi 8 mai, ora 19.00.

Pentru toate aceste reprezentaţii biletele sunt deja puse în vânzare pe website-ul instituţiei, www.teatrul-excelsior.ro.

Spectacolul poartă semnătura regizorului Cristi Juncu şi a scenografului Cosmin Ardelean, artişti remarcabili ai scenei teatrale naţionale, aflaţi la prima colaborare cu Teatrul Excelsior, iar muzica este compusă de către Cristina Juncu.

Distribuţia spectacolului este alcătuită din actorii Teatrului Excelsior – Dan Pughineanu (William Bloor), Bogdan Nechifor (Samuel Covey), Dana Marineci (Judith Covey), Oana Predescu (Sarah Box), cărora li se alătură Andrei Ionescu, Iulian Sfircea şi Visarion Udatu.

„Foxfinder” ne invită într-o lume distopică, în care o specie relativ inofensivă azi, vulpea, a devenit principalul duşman al omenirii. Divulg acest lucru deoarece, în procesul de documentare a spectacolului, mi s-a întâmplat ceva extraordinar. Nici nu ştiu cum să povestesc. Întâmplător (sau poate că nu!), am aflat că la noi în ţară, într-o zonă destul de izolată din Apuseni, s-a petrecut în secolul al XIX-lea ceva extrem de asemănător. Comunitatea de acolo a fost adusă la sapă de lemn de atacul coordonat al unor… ei bine, da: al unor vulpi. Cum am aflat despre caz? Căutând pe Google ”foxfinder”, cam pe la a cincea pagină de rezultate mi-a apărut numele unui sat românesc, Foxenii de Sus, localizat în regiunea de care v-am vorbit (nicio legătură cu Focşani, deocamdată cel puţin). Mi s-a părut bizar numele, am accesat link-ul şi… pe scurt: ceea ce am descoperit mi-a modificat radical perspectiva normală, aşezată, cuminte, pe care o aveam asupra lumii. Vă dau doar câteva detalii revelatoare (din păcate, repetiţiile mi-au mâncat mult din timpul pe care aş fi vrut să-l aloc cercetării mai aprofundate). Se pare că numele satului provine, într-adevăr, de la incidentul cu vulpile, dar – aici e-aici! – se pare că perioada apariţiei acelor vulpi misterioase şi extrem de nocive (apropos, s-a presupus că au suferit o mutaţie, dar nu e singura ipoteză) perioada apariţiei lor, zic, a coincis cu cea în care scriitorul britanic Bram Stoker a efectuat o călătorie în Transilvania pentru a se documenta cu privire la celebrul roman pe care urma să-l publice. Se presupune că lui i se datorează izul englez din numele satului, care, altfel,  s-ar fi chemat, probabil, Vulpenii de Sus. Oricum, am de gând s-o rog pe autoarea textului – şi ea britanică, atenţie! – căreia nu i-am vorbit încă de descoperirile mele, am de gând s-o rog să cerceteze dacă nu există cumva o legătură de rudenie între ea şi Stoker, ceea ce ar fi o explicaţie a faptului că a ales exact acest animal (de ce nu un şarpe – şi el e viclean, nu?).

De asemeni, e de studiat şi o altă posibilă analogie: personalitatea cea mai cunoscută din regiunea de care vorbim e Avram Iancu, supranumit Crăişorul Munţilor. ”Crăişor” e un diminutiv pentru ”Rege”. Oare întâmplător pe autoarea noastră o cheamă Dawn King? Nemaivorbind de o altă coincidenţă incredibilă: numele soţiei mele e Andreea Vulpe!

În fine, mai am foarte multe piste de urmat, dar devine tot mai evident că o cercetare exhaustivă a subiectului e o sarcină peste puterile unui singur om – complexitatea informaţiilor, procesarea, dezarhivarea surselor, deducţiile, protecţia datelor etc impun un efort colectiv. Aşa că declar, pe această cale, spectacolul ”Foxfinder” actul fondator al Asociaţiei Foxilienilor, pe care o voi înregistra curând, în care îi invit pe spectatorii doritori să se înscrie. Cererile vor fi adresate Teatrului Excelsior, pe adresa contact@teatrul-excelsior.ro şi vor cuprinde, în afara datelor solicitanţilor, motivele pentru care doresc să ni se alăture. În final, deviza Asociaţiei: ”Absenţa vulpii e un semn al prezenţei ei!”, spuen Cristi Juncu, regizorul spectacolului.

„Una dintre temele centrale ale spectacolului nostru este responsabilitatea; faţă de familie, faţă de ţară, faţă de pornirile pe care le avem şi greşelile pe care le facem. Lipsa asumării responsabilităţii este catalizatorul tuturor evenimentelor din spectacol şi transformă fiecare personaj într-un monstru”, spune Dan Pughineanu, interpretul personajului William Bloor.

„Foxfinder este o distopie cu accente de thriller, plasată într-un timp mitic, în care vulpea este cel mai de temut duşman al omului. Lupa se pune pe drama unei familii de fermieri, familie ce este investigată de către un căutător de vulpi. Judith Covey, personajul pe care eu îl interpretez, poartă cu ea lumina omului care nu-şi pierde credinţa în ciuda tuturor încercărilor prin care trece. Marele ei dar este angajamentul şi are mult de-a face cu acceptarea vieţii. Angajamentul lui Judith este de a urma călătoria până la capăt, chiar dacă asta o va martiriza” – Dana Marineci, interpreta personajului Judith Covey.

Biletele se pot achiziţiona atât online, direct din site-ul www.teatrul-excelsior.ro cât şi în format fizic, de la casa de bilete a teatrului.

Pentru grupurile organizate de elevi, rezervările se pot face la adresa de e-mail organizare@teatrul-excelsior.ro.





Din când în când, teatrul ne surprinde cu​ spectacole pline de originalitate și povestiri ⁢fascinante.⁢ Un astfel de spectacol este ⁢și Foxfinder de⁤ Dawn King, care va‌ avea premiera‌ în România la ‍Teatrul Excelsior din București. ​Acesta ‌este un eveniment așteptat de mult timp de iubitorii de teatru​ și promite să ofere⁤ o experiență de neuitat.

Cu‍ o ⁢distribuție impresionantă și o poveste captivantă, Foxfinder a fost deja aplaudat și apreciat în Londra și New York, iar acum ‍ajunge și‌ în București pentru a cuceri publicul ​local. Dar ⁢ce face acest ⁣spectacol atât ⁤de special ​și de ce⁣ merită să‍ fie văzut de către orice iubitor de teatru? Haideți să aflăm mai multe ‍despre ​această nouă premieră pe piața noastră.

Cine este⁤ Dawn King și cea mai apreciată piesă a sa

Foxfinder este o piesă de teatru ⁤scrisă de Dawn King,⁤ o tânără dramaturgă britanică care s-a impus rapid în lumea‍ teatrului cu munca sa⁢ talentată. Deși piesa a avut premiera abia în 2011, a fost rapid remarcată și ‍a adus-o pe ​Dawn‌ King⁣ în atenția publicului și a​ criticilor de specialitate.

Inspirată de filmele‍ thriller și⁢ de poveștile cu elemente ‌supranaturale, Foxfinder are la bază o lume imaginară în⁤ care viața oamenilor este controlată de‍ un guvern autoritar. Povestea este ⁤centrată pe Jack,⁣ un tânăr⁣ Foxfinder (vânător de vulpi) care își pune în aplicare abilitățile de căutător⁤ de adevăr ⁣și de vinovați pentru a căuta o posibilă vulpe care bântuie o fermă și care afectează producția ‍de⁢ alimente. ⁤Aici Jack își ​întâlnește familia⁢ gazdă, țărani simpli, care⁢ se confruntă cu greutăți și lupte interne de ​a rămâne supraviețuitori ⁢în⁢ această lume‍ ostilă.

Deși⁣ povestea pare simplă și cotidiană, acest spectacol oferă și elemente surprinzătoare,‍ care ⁢vor încânta și impresiona publicul.

„Foxfinder⁣ este o piesă ⁢plină de mister și de tensiune,⁤ care ‌te ⁣ține captiv din prima până ‌în ultima⁣ clipă. ‍Este o poveste despre putere, manipulare, vinovăție ⁣și cum astea pot schimba viețile oamenilor într-un ⁢mod radical”, spune Dawn King ⁣despre piesa ⁣sa.

Personajele și distribuția impresionantă

Unul dintre aspectele care⁢ fac Foxfinder un ‍spectacol‌ atât de apreciat este distribuția talentată, care dă viață ⁣personajelor și ⁣le aduce în ⁣fața ⁣publicului ​într-un⁤ mod ⁣impresionant.

În rolele principale, ​ne⁢ vom întâlni cu actori consacrați precum ‍Alexandru Conovaru⁢ (în ⁤rolul lui Jack), Oana Ștefănescu (în rolul lui ⁤Sarah), Carmen Florescu (în rolul lui Judith) și⁢ Alexandru ⁣Bondor (în rolul lui Samuel).

„Toți actorii sunt⁢ talentați ‌și aduc propriul lor stil și energie în cadrul piesei. Suntem încântați să ne reunim și ‌să dăm viață acestor personaje complexe​ și provocatoare”, spune ⁤Oana Ștefănescu, ‌actrița care joacă rolul Sarah.

Bucurați-vă​ de acest spectacol ​la Teatrul Excelsior din București

Foxfinder va avea premiera pe data de 5 martie la Teatrul Excelsior, situat în‍ centrul Bucureștiului.​ Această ‍sală a fost recent renovată‍ și oferă o experiență modernă ⁢și confortabilă pentru spectatori.

Cu siguranță,‌ Teatrul ‍Excelsior este locul ideal pentru a vă bucura de această nouă⁤ premieră captivantă.⁣ Biletele sunt disponibile online sau‍ la casa ⁣de bilete a⁤ teatrului.

Beneficiile de a viziona ⁣Foxfinder

Dacă sunteți​ un iubitor⁤ de teatru ⁤sau‍ pur și simplu căutați o experiență culturală diferită, Foxfinder este un spectacol care ⁣nu trebuie ​ratat. Iată‍ doar câteva dintre beneficiile⁢ de care vă veți bucura participând la acest spectacol:

– O poveste originală și surprinzătoare, care ⁣te ține ⁤în priză de la început ‌până la sfârșit.

-⁢ Distribuția impresionantă, care aduce povestea la ‍viață și oferă o interpretare de excepție.

– O experiență teatrală de calitate, într-o sală‌ modernă și confortabilă.

Sfaturi ‌practice pentru a ⁢vă ‍bucura de‌ spectacol

Pentru a vă⁤ face experiența‍ cât mai plăcută‌ și pentru ⁢a‌ vă bucura de spectacolul Foxfinder la maxim, vă recomandăm să țineți cont‌ de următoarele sfaturi ⁣practice:

-⁢ Planificați-vă timpul astfel ⁣încât să ajungeți la teatrul‌ Excelsior‌ cu⁤ cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, astfel încât să aveți timp să vă cumpărați biletele și să intrați în ⁣sală.

– Acordați atenție dress-code-ului. Este⁤ recomandat să aveți o ținută adecvată pentru ‌un spectacol ⁢de teatru.

– Recomandăm să nu se fotografieze, să se⁢ filmeze ⁢sau să se​ vorbească în timpul spectacolului, pentru a nu deranja și a permite⁤ tuturor să⁤ se bucure de experiență.

– Bucurați-vă ​de⁣ o seară ⁢în‌ oraș înainte ⁢sau după spectacol, pentru a vă destinde‌ și a împărți impresii cu cei dragi.

Concluzie

Foxfinder este un spectacol de teatru care⁣ aduce o ‌poveste ​surprinzătoare și o distribuție ‍talentată ​în București. Premiera sa la Teatrul Excelsior este un eveniment așteptat de mult timp de iubitorii ​de teatru și promite să ofere o experiență de ​neuitat. Planificați-vă să vedeți acest spectacol și bucurați-vă ⁣de o seară diferită și captivantă în centrul orașului București.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE