Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEISoluția e să nu se mai moară în Ucraina

Soluția e să nu se mai moară în Ucraina


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri seara, la Târgu Mureş, că România a fost afectată pe plan economic din cauza războiului din Ucraina, la fel ca întreaga economie mondială, însă speră în găsirea unor soluţii astfel încât oamenii să nu mai moară în ţara vecină, iar economiile se vor reaşeza, scrie Agerpres.

Criza a lovit și țări mai dezvoltate ca România, spune Ciolacu

„România este membră a Uniunii Europene şi este membră a organizaţiei NATO. Mai mult decât atât, avem cea mai lungă frontieră cu Ucraina, aproape 650 kilometri. Primul val şi primul exod prin migraţie din Ucraina la începutul războiului a fost în primul şi în primul rând prin România, prin frontiera cea mai apropiată şi ştiţi, nu neapărat implicarea statului român, mai ales implicarea românilor. Cât de săritoare a fost şi cât de solidari la necazul pe care îl au ucrainenii acum. Am fost afectaţi economic, nu numai noi, întreaga economie mondială. Vedem că în acest an economii mai dezvoltate decât economia României au intrat în recesiune. Deci există o influenţă în primul şi în primul rând economică. Sperăm ca în perioada următoare să se găsească cele mai bune soluţii. În primul rând să nu mai moară oameni pe frontul din Ucraina şi pe urmă economiile se reaşează, sunt ferm convins”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat că România a dovedit umanitate şi o implicare printr-un ajutor multidimensional faţă de Ucraina.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE