Google search engine
AcasăSPORTSimona Halep, după audierea la TAS: 'Coşmarul s-a terminat'

Simona Halep, după audierea la TAS: ‘Coşmarul s-a terminat’


Fostul lider WTA Simona Halep le-a mulţumit miercuri, într-un mesaj postat pe Instagram, tuturor celor care au susţinut-o necondiţionat în perioada de după depistarea pozitivă cu o substanţă interzisă și a precizat că pentru ea s-a terminat coşmarul trăit timp de un an şi jumătate şi că acum aşteaptă “cu capul sus” decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, conform news.ro.

„Coşmarul pe care l-am trăit timp de un an şi jumătate s-a terminat. Am avut şansa de a-mi prezenta apărarea în faţa TAS, de a demonstra că nu am recurs niciodată la niciun fel de dopaj. Este ceea ce am declarat din prima zi în care am fost acuzată”, a scris Simona Halep.

„Acum aştept decizia cu capul sus şi vreau să vă mulţumesc vouă, fanilor mei, jucătorilor, foştilor jucători, legendelor acestui sport, sponsorilor mei şi tuturor celorlalţi pentru sprijinul vostru extraordinar, pentru toate mesajele şi videoclipurile pe care le-aţi făcut pentru mine în această perioadă grea pe care am trăit-o. Vă mulţumesc pentru încrederea voastră necondiţionată. Acest sprijin a însemnat foarte mult pentru mine şi mi-a dat puterea de a continua să lupt în fiecare zi pentru a arăta adevărul!”, a adăugat sportiva.

Ea a promis că va anunța decizia TAS imediat ce o va primi.

„Binele şi adevărul înving întotdeauna”, a adăugat sportiva.

Roxadustat descoperit în sânge

content-image

Halep a fost audiată săptămâna trecută de Tribunalul de Arbitraj Sportive de la Lausanne, la care a depus apel pe 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani, dictată de Agenţia Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa ”să fie redusă”.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

Fostul ei antrenor,  Patrick Mouratoglou, a spus că ‘se simte responsabil’, deoarece Roxadustatul din organismul ei ar fi provenit dintr-un supliment de colagen recomandat de echipa sa.

Verdictul unui fost campion

content-image

Kim Clijsters, fost lider mondial în tenis, a vorbit despre cazul de dopaj a Simonei Halep şi rolul pe care Patrick Mouratoglou l-a jucat în această saga, fiind de părere că antrenorul este responsabil pentru situaţia de acum şi menţionând că în astfel de cazuri ar trebui să existe consecinţe şi pentru echipă.

Clijsters consideră că Patrick Mouratoglou şi echipa sa sunt cele mai mari „semnale de alarmă” în această saga. „Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă este, ştiţi, echipa”, a spus ea. Roddick a împărtăşit punctul de vedere al fostei sportive, spunând că francezul a avut „controlul” situaţiei. „Da, el este el este un fel de, şi vorbim despre Patrick Mouratoglou… Ea practic şi-a transformat întreaga echipă, iar el a fost într-un fel în control, şi-a adus oamenii lui, dar e neplăcut pentru că ea va sfârşi prin a fi potenţial imaginea unei conversaţii”, a spus Andy Roddick. Americanul a vorbit şi despre tacticile de autopromovare ale lui Mouratoglou, comparându-l cu Puff Daddy (cunoscut acum sub numele de Diddy) pentru tendinţa sa de a trece de la un jucător la altul.

„Este ca şi cum, ei bine, ştiţi, tipul ăsta care vine este grozav la autopromovare. Site-ul lui, am intrat pe el zilele trecute şi sunt cam 18 şedinţe foto diferite. Este ca o situaţie preambalată. Eu zic că e ca Puff Daddy, care obişnuia să apară în toate videoclipurile muzicale din anii ’90. Acum, aşa este el cu lojele jucătorilor”, a adăugat el.

Kim Clijsters spune că a fost surprinsă de vestea că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă. “Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o ştiu suficient încât să cred că nu a luat ceva în mod intenţionat cu riscul să îşi pună cariera în situaţia în care este acum. Din punctul meu de vedere cel mai mare semnal de alarmă este echipa. Înţeleg că a luat acele suplimente şi că ar fi trebuit să se informeze mai bine. Am fost în situaţia în care m-am îmbolnăvit şi a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA şi cu cei de la Agenţia Anti-Doping că este totul în regulă şi că pot primi o aprobare. Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău”.

Clijsters şi-a expus îngrijorarea cu privire la faptul că Patrick Mouratoglou o „manipulează” pe româncă.

„Dar într-o astfel de situaţie, şi în special pentru femei, când ai antrenori care îţi preiau echipa, în care ei, adică, eu numesc asta manipulare, nu găsesc alt cuvânt pentru asta. Preluând controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă legat de sportivă… Îmi este greu să accept faptul că, ştiţi, în acest caz este vorba de Patrick”, a spus ea.

Mai mult, belgianca a pus sub semnul întrebării repartizarea inegală a consecinţelor, Halep fiind singura care se confruntă cu repercusiunile, în ciuda faptului că francezul a recunoscut un anumit nivel de responsabilitate.

„Mi-e foarte greu să înţeleg că nu există nicio consecinţă pentru echipă, ca şi cum ar fi vorba doar de sportivă”, a adăugat ea.


W3Schools Home Page

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE