Google search engine
AcasăEXTERNEŞi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră

Şi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră


„Vom învinge”, a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse din ţara sa, într-un video difuzat sâmbătă de preşedinţie, potrivit AFP, notează Agerpres.

„Luptăm pentru asta. De 730 de zile din viaţa noastră. Şi vom învinge, în cea mai bună zi din viaţa noastră”, a spus el de pe aeroportul militar Gostomel de lângă Kiev, scena unei bătălii cheie cu trupele ruse în primele zile ale invaziei.

Preşedintele ucrainean a fost însoţit de lideri occidentali care au venit special pentru această ocazie, în special şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, care prezidează G7, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul canadian Justin Trudeau, precizează AFP.

„Credem că Ucraina luptă atât pentru libertatea noastră, cât şi pentru interesul nostru naţional”, a declarat presei Meloni, care urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu preşedintele ucrainean mai târziu în cursul zilei.

După Londra, în ianuarie, Kievul a semnat astfel de acorduri şi cu Germania şi Franţa.

În termeni concreţi, aceste acorduri de securitate se pot referi la furnizarea de echipamente militare, interoperabile cu cele ale NATO, instruirea forţelor ucrainene şi consolidarea industriei de apărare a Ucrainei.

Potrivit agenţiei italiene de ştiri AGI, Meloni şi Zelenski vor deschide o reuniune virtuală a G7 (Statele Unite, Japonia, Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Canada) la ora 16:00 GMT de la Catedrala Sfânta Sofia, un monument celebru din centrul Kievului.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE