Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILECum a învins adversitatea un bărbat care și-a fracturat gâtul într-o săritură...

Cum a învins adversitatea un bărbat care și-a fracturat gâtul într-o săritură la piscină: Recuperarea miraculoasă la Spitalul ‘Sfântul Sava


Fracturile de coloană cervicală reprezintă o consecință frecventă a accidentelor rutiere, căderilor de la înălțime sau practicării anumitor sporturi. Majoritatea pacienților care se confruntă cu​ această problemă sunt tineri​ cu⁣ vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, în ⁢special bărbați.

O fractură severă de coloană cervicală, ‍cunoscută și sub denumirea de ”rupere⁤ a ​gâtului”,⁣ poate cauza leziuni ale măduvei spinării, care pot fi ireversibile și permanente, cum ar fi paralizia. Aceasta necesită o intervenție chirurgicală de urgență pentru a depresuriza măduva spinării, pentru a reașeza sau⁣ reconstrui ‌fragmentele osoase și pentru a repara leziunile⁤ provocate măduvii. Operația este ‌urmată întotdeauna de o perioadă de⁢ câteva luni de recuperare ⁣medicală.

Petre Petecilă, un tânăr​ care a suferit un accident la piscină, și-a fracturat coloana cervicală în două locuri. După​ operație, a ajuns pe targă la Spitalul ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, complet paralizat ⁢de la gât în jos. În primele două săptămâni de⁢ recuperare ⁢medicală, a început să miște degetele de‍ la o mână și de la un picior. După‍ un an de kinetoterapie, fizioterapie ⁣și masaj terapeutic,⁤ Petre a reușit să‌ se descurce singur: merge​ susținut ​doar⁤ de​ un baston, se poate îmbrăca‌ singur și poate⁢ folosi baia, fără ajutor.

”Am început cu evoluții mici, dar foarte importante, cum ar fi mișcarea degetelor de ‌la mâna stângă și de‍ la picior. Aici, la Sfântul Sava, găsești‌ tot ce ai ⁢nevoie în materie⁤ de echipamente ‍de‍ recuperare. Nu‍ cred că există ceva ce nu găsești aici. Relația cu kinetoterapeuții este de parcă ne-am cunoaște din copilărie. Este foarte‌ important să⁤ te simți bine‌ când‍ vii la sala ​de ⁣recuperare, deoarece este​ foarte obositor și presupune un efort mare. Dar,⁢ datorită personalului,⁣ nu simți acest efort. Simți că evoluezi și ⁢ai un confort psihic, ⁤care ajută⁢ foarte mult” – ​ Petre Petecilă, pacient al Spitalului ”Sfântul Sava”, din Pantelimon, Ilfov.

content-image

La un an de la începutul recuperării medicale la‌ Spitalul ”Sfântul⁣ Sava”, Petre recomandă acest centru​ tuturor celor care ​au ​nevoie de tratament și încurajează începerea procedurilor cât mai curând după intervenția chirurgicală.

Spitalul ”Sfântul Sava” este un centru⁣ de excelență în recuperare medicală. În cinci ani de funcționare, a​ reușit să ajute la recuperarea a peste 5.000 de pacienți. Spitalul dispune de peste 100⁤ de echipamente medicale de ultimă generație,​ o ambulanță⁤ tip⁢ C, cu echipamente de resuscitare⁣ și terapie intensivă. Echipamentele inovative ⁣permit efectuarea recuperării ‍medicale⁣ pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului‍ aflat încă în​ ATI. Această recuperare medicală timpurie crește⁤ șansele de succes în⁤ refacerea pacientului. Spitalul ”Sfântul Sava”‍ are 18 paturi dotate⁢ cu sisteme de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim ATI.

content-image

Spitalul⁣ ”Sfântul Sava” din Pantelimon, Ilfov, oferă servicii de internare pentru recuperare medicală sau îngrijiri palliative în saloane cu 2 sau 3 paturi. Fiecare​ salon este conectat la instalația de oxigen, are ⁤baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii⁢ și este supravegheat video din camerele de⁢ gardă, astfel încât pacienții care ‍au nevoie de ajutor să fie observați și sprijiniți în orice moment.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 |⁢ 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE