Google search engine
AcasăMETEOșefa ANM anunță ploi și frig

șefa ANM anunță ploi și frig


Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei meteo, transmisă vineri de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Minivacanța de 1 mai se va uni cu zilele libere de Paște, perioadă numai bună pentru o vacanță. Șefa ANM, Elena Mateescu, susține că la început de mai vremea o să fie însă rea.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat șefa ANM, la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Ce urmează în următoarea lună

Prognoza meteo 1 – 8 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo 8 – 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 15 – 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 22 – 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE