Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILECe se ascunde în spatele ușilor închise? Descoperă buncărele uriașe construite de...

Ce se ascunde în spatele ușilor închise? Descoperă buncărele uriașe construite de miliardarii lumii


Cei ​mai bogați oameni din lume construiesc buncăre uriașe pentru a fi complet‍ autonomi. Ce știu ei și nu știm noi?

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a dezvoltat un complex ​imens ​în Kauai, Hawaii, cunoscut sub numele de Koolau ‌Ranch. Acesta include un buncăr subteran de 5.000 de metri pătrați, prevăzut ‍cu o trapă de evacuare și este proiectat să ​fie complet autonom, având propriile surse de energie, hrană și apă. Informațiile provin dintr-un articol publicat de Wired, care se bazează pe surse și documente de planificare obținute prin intermediul unor documente publice.

Se estimează​ că construcția complexului lui Zuckerberg a costat aproximativ 100⁢ de milioane de dolari, iar costurile totale, împreună cu cele 170 de milioane de dolari cheltuite pentru teren, se‌ ridică la aproximativ ⁤270 de milioane de‍ dolari. Cu toate acestea, Insider menționează că această sumă este probabil subestimată.

Complexul va include cel puțin 30 de dormitoare și 30 de băi, alături de o rețea de aproape 12 case în copaci conectate prin poduri de frânghie, permițând oaspeților să se deplaseze „printre vârfurile copacilor”.

Există planuri pentru două vile conectate printr-un tunel legat de buncărul subteran, unde va exista o trapă de evacuare accesibilă prin intermediul unei scări și uși metalice grele⁢ umplute cu beton. În bibliotecă, Zuck plănuiește „uși oarbe” concepute pentru a se îmbina cu aspectul pereților, potrivit Wired.

Alți miliardari au construit buncăre

Zuckerberg nu este singurul miliardar din industria ⁢tech care și-a construit o locuință pregătită pentru evenimente catastrofale.

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a făcut stocuri considerabile de arme, aur, antibiotice și măști de gaze.

Steve Huffman, CEO-ul Reddit, a investit în motociclete, ⁤arme și muniție, pregătindu-se să „se adăpostească acasă ⁢pentru o perioadă” în caz⁢ de necesitate. Acesta a optat chiar pentru o intervenție chirurgicală la ochi cu‌ laser, deoarece crede că ar spori șansele sale de supraviețuire într-un​ scenariu de dezastru.

Reid Hoffman, cofondatorul LinkedIn, a dezvăluit pentru New Yorker că estimează că ⁢peste jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley au investit în diverse forme de „asigurare⁣ împotriva apocalipsei”, inclusiv buncăre subterane.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE