Google search engine
AcasăPOLITICAScandalul Schengen: Eugen Tomac se luptă la CJUE pentru acceptul României!

Scandalul Schengen: Eugen Tomac se luptă la CJUE pentru acceptul României!


Europarlamentarul Eugen Tomac a făcut recurs la CJUE ‍ după⁣ ce⁤ Tribunalul ‌UE a respins plângerea privind refuzul ⁢acceptării României în ⁤Schengen: ⁣„Spre deosebire de toți cei care au luat poziția ghiocelului ‍fără‍ a acționa cu demnitate și curaj, eu⁣ am conștiința împăcată”.

„Timp de 12 ani am ‌așteptat, am⁢ răbdat, am ascultat promisiuni. Nici​ răbdarea și nici speranța nu ne-au adus, însă‌ în spațiul Schengen, acolo ‍unde⁣ ne este ⁤locul. ⁤Guvernul‌ de la‌ București nu‍ a știut și nici nu a vrut să lupte pentru dreptul românilor de⁢ a circula liber în Europa. Toți renunțaseră înainte să fi​ folosit toate ⁢mijloacele pe care le aveam la dispoziție. Nimic mai‍ greșit. Eu‍ am mers mai departe, în Justiție. Am făcut-o ⁢singur, însă în interesul⁣ tuturor românilor. Am pierdut în prima instanță, însă⁣ nu ​mă opresc aici”, anunță pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul PMP ⁢spune că a⁣ depus astfel cererea de apel.

„Am în⁢ continuare convingerea ‌că⁤ putem câștiga. Spre deosebire de toți​ cei ⁣care au luat‌ poziția ghiocelului fără a​ acționa ⁣cu demnitate și curaj, eu am ​conștiința împăcată. Am făcut tot ceea ce îmi stătea în putință⁤ în​ calitate de cetățean român⁢ și deputat în Parlamentul European. Într-o zi se va face dreptate”, încheie Tomac.

Tribunalul Uniunii ‌Europene ‌a ‍respins, ⁢ca „vădit inadmisibilă” şi, în parte, ⁤din cauza lipsei de competenţă acţiunea lui Eugen Tomac.Europarlamentarul Eugen Tomac ⁣a făcut⁣ recurs la Curtea de Justiție a ⁤Uniunii Europene după ce‌ Tribunalul ‍UE a respins plângerea privind refuzul ⁣acceptării ⁣României în spațiul Schengen. Acesta a declarat că, spre⁢ deosebire de⁤ cei care au ‌luat poziția ghiocelului, el a acționat cu ⁤demnitate și curaj și​ își are conștiința împăcată.

Tomac a așteptat timp de 12 ani, a răbdat și a ascultat promisiuni, însă fără rezultate. ⁣Guvernul de la ⁢București nu ​a luptat pentru dreptul românilor de⁣ a circula liber în⁣ Europa,‍ iar toți au renunțat înainte de a folosi toate mijloacele disponibile. El a mers mai departe și a făcut recurs în Justiție,‍ singur, dar în interesul⁣ tuturor ⁢românilor.‍ Chiar dacă a pierdut⁣ în prima⁣ instanță, ⁢Tomac⁣ nu se oprește aici și ⁤are‌ în ​continuare convingerea că ⁣se va face‍ dreptate.

Eurodeputatul PMP a ‌depus cererea de apel⁤ și este convins că va câștiga. El a subliniat că a acționat cu demnitate⁢ și curaj, ​spre ​deosebire de cei care⁣ au renunțat fără să⁢ lupte pentru drepturile românilor. Tomac a făcut tot ce i-a stat ‌în putință în calitate ​de cetățean român și deputat în Parlamentul⁤ European.

Tribunalul Uniunii Europene a ​respins acțiunea lui Eugen Tomac, considerând-o ‌„vădit inadmisibilă” ‍și, în parte,‍ din cauza lipsei⁣ de competență. Cu toate acestea, Tomac nu se lasă și​ este hotărât să‌ lupte pentru​ drepturile ‍românilor în ​continuare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE