Google search engine
AcasăEXTERNEScandalul morții în detenție a palestinienilor din Gaza: O anchetă incitantă

Scandalul morții în detenție a palestinienilor din Gaza: O anchetă incitantă


Armata israeliană investighează moartea‌ mai multor palestinieni în detenție în Fâșia ​Gaza

⁤ ‍ ​
​ Marți, armata israeliană a ⁤anunțat că a deschis o anchetă în urma decesului ‍mai multor‍ palestinieni⁣ care erau ținuți în detenție în⁣ Fâșia Gaza, ⁢în timpul războiului cu Hamas. Această informație⁤ a fost transmisă de AFP și preluată de​ Agerpres.ro.

​ ⁤

⁤ ​
‌ ⁤ ‌ ⁣


⁢ ⁢⁤
⁢ ​ Potrivit cotidianului‌ israelian ​Haaretz, acești palestinieni au fost transferați la baza militară ‌de la ⁢Sde Teiman, în ⁤apropiere⁢ de Beersheva (sud), după ce au fost arestați împreună ⁢cu alte sute de ⁣persoane.

Conform sursei citate, deținuții erau ținuți legați la ochi și ‌încătușați în⁣ cea mai ‍mare parte a timpului, iar luminile⁢ erau aprinse toată noaptea.

Un purtător de cuvânt ‍al armatei a declarat ​pentru AFP că ​se ‍desfășoară o anchetă ⁤cu privire la „decesele de teroriști în centrele de detenție militare”, fără a oferi detalii despre numărul acestora sau circumstanțele în care au​ murit.

„Deținuții arestați în‍ timpul operațiunilor Tsahal (armata israeliană, n.red.) în Fâșia Gaza⁣ sunt⁤ încarcerați în conformitate‌ cu legea privind detenția combatanților ilegali din 2002, sub suspiciunea de participare la activități teroriste”, a precizat el.

Deținuții față⁣ de care nu există suspiciuni sunt trimiși înapoi în Fâșia Gaza, în‍ timp ce ceilalți sunt predați administrației penitenciare.

Săptămâna trecută, armata israeliană a fost puternic criticată după ce au apărut imagini cu zeci de bărbați palestinieni ⁤arestați în Gaza‍ și ținuți sub pază de soldați israelieni. În imagini, aceștia apăreau în lenjerie⁢ intimă, legați⁤ la ochi și la mâini, stând în șezut sau în genunchi pe o stradă din Gaza sau ​într-o groapă⁤ de nisip.

În luna decembrie, ‍armata⁤ israeliană a anunțat că au fost arestați⁤ „500 de teroriști” în Fâșia Gaza.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE