Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAScandalul acuzațiilor de viol împotriva actorului Gérard Depardieu, dezvăluit de o jurnalistă...

Scandalul acuzațiilor de viol împotriva actorului Gérard Depardieu, dezvăluit de o jurnalistă spaniolă


‌ Jurnalista şi scriitoarea​ spaniolă Ruth Baza a depus o plângere împotriva actorului francez Gérard Depardieu pentru viol la Paris în 1995. La acea vreme, Ruth Baza avea doar 23 de⁣ ani, iar Gérard Depardieu 46. Jurnalista a venit la Paris ⁢pentru a-i lua un interviu actorului pentru⁣ revista Cinemanía, dar în timpul acestuia⁤ a fost supusă unui⁣ act de violență, ‌conform Le Figaro și news.ro.

Joi, Ruth Baza, acum în vârstă de 51 de ani, a depus o plângere la​ poliţia spaniolă, a declarat marţi pentru AFP, confirmând o informaţie apărută în‍ cotidianul spaniol La Vanguardia.⁤ Ea a vorbit despre „o intruziune fără niciun consimţământ” și a spus că s-a⁢ simțit „paralizată” în⁣ timpul ‍evenimentelor, care, potrivit acesteia, au avut loc în ⁣incinta fostei societăți de producție Roissy Films.

Ruth⁢ Baza se referă la „agresiune sexuală”, deoarece în Spania această infracțiune include și violul, conform codului penal. Cu toate acestea, când​ a⁢ fost întrebată despre​ natura incidentului, ea a răspuns că a fost într-adevăr un viol: „Așa a fost ⁤descris de poliție”. Contactate de AFP, poliția ⁤și parchetul ⁢au declarat că nu au ⁣putut confirma depunerea acestei plângeri,⁤ a treia care îl vizează pe actor pentru violență ⁣sexuală din⁣ 2018 încoace.

„Când am început ⁣interviul, eram amândoi în picioare și nu știu cum, deodată,⁢ m-a luat⁣ în‍ brațe. A început să mă sărute pe toată fața mea. M-a sărutat pe gură și nu mă puteam mișca”, a povestit Ruth‌ Baza pentru AFP. „Mi-a atins⁣ trupul și mi-a atins între picioare, nu mă‍ puteam mișca. Nu ‍puteam să mă mișc,⁣ iar el mă săruta, ⁣mă săruta”, a ‍repetat ea, spunând că a fost „pietrificată” și că⁢ „nu simțea nimic”.

Jurnalista explică faptul că a uitat „complet” de fapte până când a citit ancheta publicată ⁣de site-ul de știri Mediapart ‍în aprilie, în care treisprezece ⁣femei îl acuzau pe actor⁣ de violență sexuală. Acest articol, spune ea, a declanșat o „trezire​ interioară” și „flash-uri” de memorie, coroborate cu note personale din acea perioadă pe care spune că le-a regăsit.

Din punct de vedere juridic, această plângere are puține șanse de reușită, ‍întrucât faptele sunt a priori ⁢prescrise în Franța. Cu toate acestea, Ruth Baza explică faptul ​că a decis să depună ‌plângerea în speranța că aceasta ar putea⁢ „ajuta alte persoane” să facă același lucru. Simbol ​național francez, la fel ca Alain Delon și Brigitte Bardot, Gérard Depardieu pare⁣ să se bucure de multă vreme ⁣de o anumită indulgență. Acest lucru a fost valabil chiar și ⁢după⁢ ce a fost‌ acuzat de viol în ⁣2020, în urma​ unei plângeri din partea​ unei ⁣actrițe de 20 de ani, Charlotte Arnould, pe care el o neagă.

Difuzarea, la începutul lunii decembrie, a unui reportaj din cadrul emisiunii „Complément d’enquête” de pe canalul de televiziune France 2 ⁤a ‌provocat o undă de șoc. Acesta ‌îl arată pe starul de cinema francez făcând o serie de remarci misogine și jignitoare la​ adresa femeilor, ⁣inclusiv comentarii ‍obscene la‌ adresa unei fetițe. ‌În ⁣același timp, o a doua plângere pentru agresiune ⁢sexuală a fost depusă de actrița Hélène Darras, referitoare la evenimente petrecute ⁣pe un platou de ‌filmare în 2007, pentru care ⁢se pare că a expirat termenul de prescripție.⁤ Actorul‍ neagă, de⁢ asemenea, aceste acuzații.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE