Google search engine
AcasăPOLITICADisprețul față de sacrificiul pentru libertate: 34 de ani de conducere batjocoritoare...

Disprețul față de sacrificiul pentru libertate: 34 de ani de conducere batjocoritoare în țară

Marian Cucșa, președintele Partidului Republican din⁢ România, aduce un elogiu celor care, cu treizeci și patru de ani în urmă, se jertfeau pentru libertate și demnitate națională.

Pornită⁣ de⁢ la Timișoara, mișcarea de revoltă împotriva unui regim anacronic și dictatorial avea să cuprindă întreaga țară, curajul româncelor și românilor, mai ales prinosul de ​sânge al adolescenților și tinerilor, producând un imens val​ de simpatie în întreaga lume.

O simpatie ce ⁤ar fi putut fi șansa unui viitor mai bun pentru⁤ părinții și copiii celor care au fost uciși fiindcă au îndrăznit să strige „Libertate!”

Din păcate, ⁢susține ⁤liderul ‌republican, ‍o șleahtă de impostori și de hoți, de foști nomenclaturiști din⁣ eșaloanele 2 și 3 ale Partidului Comunist Român, de ⁣colaboratori ai⁢ Securității și de tot felul de emanați s-a cocoțat ⁢la vârfurile puterii, confiscând Revoluția și întinând ​nobilele idealuri ale ‌milioanelor de români care și-au dorit o Românie prosperă și democratică, o Românie în care drepturile și ​libertățile‌ cetățenești să fie cu adevărat respectate, o Românie⁤ în care vechiul sistem pcr (pile, cunoștințe, relații) să fie înlocuit de meritocrație.

În afara unei brume de democrație politică și a ⁣posibilității de a călători liber,‍ mai nimic din ceea ce⁤ își doreau românii în 1989 nu⁢ s-a întâmplat.

Acum, susține Marian⁢ Cucșa, la mai bine de trei decenii ⁢de la evenimentele din Decembrie 1989, agricultura este la⁢ pământ, industria românească este pusă pe butuci, datoria externă, pe atunci inexistentă, a depășit astăzi 50% din PIB, iar țara s-a depopulat, peste 5 milioane de​ români luând calea pribegiei, în speranța unui trai mai ‌bun.

Unde suntem? Unde mergem? ‍În ce direcție ne îndreptăm? Cei care ne conduc,⁤ de la care așteptăm soluții, dau din umeri, rezumându-se doar la a⁢ constata că „democrația originală” s-a transformat treptat într-un stat „mafiot” și „eșuat”, în care nimeni nu dă socoteală pentru nimic.

Un stat bugetofag, încremenit în proiect, în care vechile metehne socialiste s-au ​înrădăcinat adânc, sistemul de pile, cunoștințe și relații, politizarea⁣ și corupția endemică au devenit arhetipuri ale însăși existenței statului.

Este inacceptabil, subliniază Marian Cucșa, că sacrificiul pentru libertate de la Timișoara și din întreaga țară a fost batjocorit de cei care⁤ au ⁤condus România timp de treizeci și patru de ani.

Este inadmisibil ca să mai acceptăm ‍să ne fie încălcate drepturile și libertățile,‌ demnitatea umană ⁢și identitatea națională.

De aceea e‍ nevoie de patrioți, de oameni cinstiți și competenți, capabili să readucă România pe drumul trasat cu sânge de cei care au murit la Timișoara, la Brașov, la București și în întreaga țară.

De aceea, Partidul Republican din România, membru cu drepturi depline al Alianței pentru Unirea Românilor, vine în fața dumneavoastră ‌cu oameni cu inima deschisă și cu conștiință curată, oameni care, alături de‌ dumneavoastră, ⁣vor face România din nou mare și prosperă.

Până atunci, concluzionează liderul republican ​Marian Cucșa, să aprindem o lumânare pentru cei care ⁣ar fi putut fi și nu mai sunt, pentru cei care au avut curajul și voința să moară pentru ca noi să fim liberi

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE