Google search engine
AcasăEXTERNES-a anunțat prima țară în care pleacă Putin după alegeri

S-a anunțat prima țară în care pleacă Putin după alegeri


Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita Turcia şi va purta discuţii cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan undeva după alegerile prezidenţiale din 15-17 martie din Federaţia Rusă, a informat luni Kremlinul, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că agendele ambilor lideri sunt mult prea încărcate pentru a se întâlni în persoană înainte de alegerile din Rusia.

Totodată, după cum au informat autorităţile turce, preluate de EFE, Putin l-a sunat luni pe Erdogan pentru a-l felicita cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. În cadrul convorbirii telefonice, Putin i-a mulţumit lui Erdogan pentru „contribuţia sa la progresul relaţiilor dintre Turcia şi Rusia pe o bază amicală”, a transmis biroul Preşedinţiei turce într-un comunicat.

Erdogan se află la conducerea Turciei din 2002, mai întâi ca prim-ministru şi apoi ca preşedinte.

În noiembrie 2015, două avioane de luptă turce au doborât un avion de luptă rus în Siria, unde cele două ţări susţin tabere opuse în conflict, Rusia sprijinind regimul preşedintelui Bashar al-Assad, iar Erdogan, grupurile de opoziţie.

Acest eveniment a deschis o criză politică şi diplomatică ce a fost rezolvată rapid după scuze repetate din partea lui Erdogan.

De atunci cei doi lideri au menţinut o relaţie strânsă şi s-au întâlnit de mai multe ori de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu doi ani. Turcia este, alături de Ungaria, singura ţară dintre cei 31 de membri ai NATO care nu a trimis ajutoare militare Ucrainei pentru a-i permite să se apere de agresiunea rusă.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE