Google search engine
AcasăEXTERNERusia lovește în cea mai apropiată țară de România

Rusia lovește în cea mai apropiată țară de România


David Petraeus, fost director al CIA și comandant al trupelor americane, a avertizat că Moldova ar putea fi următoarea țintă a lui Putin. El a afirmat la CNN că dacă Rusia va înfrânge Ucraina Putin nu se va opri la ea.

„Fără nici o îndoială, el nu se va opri în Ucraina. Întrebarea e cât le va lua să-și refacă forțele militare și să le trimită în altă parte. Moldova va fi cu certitudine în colimator. În definitiv încă mai sunt vreo 1.500 de soldați ruși în partea separatistă a țării, Transnistria”, a declarat Petraeus.

El a subliniat că există temeri și cu privire la soarta țărilor baltice.

„Obiectivul lui a fost mereu să restaureze pe cât posibil fosta URSS ori poate fostul imperiu”, a declarat Petraeus.

Temeri și în Republica Moldova

În ce privește situația din Moldova, Biroul Politici de Reintegrare al guvernului moldovean a făcut și el un anunț.

„Conform informațiilor pe care le avem, nu există motive să credem că situația din regiune se va agrava”, a declarat acesta.

De asemenea, și președintele Comisiei de Securitate, Apărare și Ordine Publică [a parlamentului – n.trad.], Lilian Carp, a afirmat că în stadiul actual nu există riscuri de securitate pentru Moldova, dar și că situația se poate agrava.

„Trebuie să-i urmărim. Nu știm ce e în mintea lor. Au mai existat astfel de tentative. Nu e prima dată. Au mai organizat pseudo-referendumuri, iar în aceste condiții trebuie să avem foarte mare grijă la ce acțiuni decidem, ce declarații facem – care ne pot afecta securitatea. Trebuie să luăm măsurile necesare pentru prevenirea escaladării”, a declarat Carp.

Sursa: Revista Presei Rador Radio RomâniaRELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE