Google search engine
AcasăSPORTRusia denunță o 'campanie de sabotaj' împotriva sportivilor săi de elită pentru...

Rusia denunță o ‘campanie de sabotaj’ împotriva sportivilor săi de elită pentru Jocurile Olimpice din 2024


Vineri, Rusia ‌a criticat o⁢ campanie de „neutralizare”‍ care își propune să îi afecteze ​pe cei mai talentați sportivi‍ ai⁣ săi. Participarea‌ acestora la Jocurile Olimpice de la Paris‍ 2024 ⁢sub un ‍drapel neutru este amenințată de criteriile „umilitoare” ale Comitetului Internațional Olimpic (CIO), conform AFP.

CIO a permis sportivilor ruși și belaruși să concureze la Jocurile Olimpice din⁤ 2024 de​ la Paris⁢ (26 iulie-11 august), dar cu anumite condiții: sub ‌drapel neutru, fără a participa la probele pe echipe și ‌fără a fi susținut ‍activ ofensiva rusă din Ucraina. Până acum, doar 11 dintre ei – opt ​ruși și trei belaruși‍ – sunt⁤ eligibili, în comparație ⁣cu aproximativ șaizeci de ucraineni, așa cum a precizat CIO, potrivit‍ news.ro.

„CIO a lansat⁣ o campanie intenționată⁤ de „neutralizare” a sportivilor noștri, folosind criterii și parametrii​ inventați ‌de ei, care nu ‍numai că încalcă Carta Olimpică,​ dar⁢ și subminează ‌principiile sale fundamentale”, a declarat‌ președintele Comitetului⁢ Olimpic Rus, Stanislav Pozdniakov, în cadrul conferinței⁤ sale de ‌presă de vineri.

„Aceste condiții artificiale și motivate politic elimină majoritatea sportivilor de top și îi plasează‌ pe ‌cei rămași într-o situație de inegalitate, excluzând pur și simplu o competiție⁤ corectă”, a adăugat el.

Pozdniakov a calificat numărul de​ 11 sportivi eligibili „propus de CIO ca fiind ⁢umilitor”, subliniind că „mii de sportivi” au fost „deprivați ‌de visul⁣ lor”.

Pozdniakov a îndemnat sportivii ‌ruși eligibili conform criteriilor‍ CIO să „analizeze‌ cu atenție toate aspectele condițiilor propuse”, pentru a nu deveni „prizonieri‌ ai intereselor altora”, ​fără a oferi alte detalii.

În cadrul conferinței sale ⁤de presă anuale de joi, președintele rus Vladimir Putin a criticat, de asemenea,‌ decizia CIO, afirmând că organismul‌ riscă ‍să „distrugă mișcarea olimpică”. El a adăugat că dorește să „analizeze cu ⁢atenție condițiile” înainte de a lua o⁢ decizie finală cu privire la participarea‍ sau nu a sportivilor ruși la Paris 2024.

Pagina principală W3Schools

rnrn

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE