Google search engine
AcasăTOATE CATEGORIILERusia a fost exclusă din Comisia Dunării

Rusia a fost exclusă din Comisia Dunării


Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunţat, vineri, că Rusia rămâne fără calitatea de membru al Comisiei Dunării, din cauza atacurilor cu rachete și drone lansate asupra zonei dunărene din Ucraina, relatează Rador Radio România.

Potrivit lui Kuleba, o decizie în acest sens a fost luată de Comisia Dunării la reuniunea aniversară prezidată de Ucraina. Decizia se bazează pe o hotărâre din 17 martie 2022, când rușilor li s-a interzis participarea la toate întâlnirile și au fost excluși din Secretariatul Comisiei.

Rusia a fost obligată să părăsească organizația până la 29 februarie 2024. Dacă Moscova nu face acest lucru, membrii Comisiei Dunării nu își vor recunoaște obligațiile față de Federația Rusă în temeiul Convenției de la Belgrad privind Regimul Navigației pe Dunăre.

Comisia Dunării este o organizație internațională înființată prin Convenția privind regimul navigației pe Dunăre. Documentul de înfiinţare a acesteia a fost semnat la Belgrad, la 18 august 1948.

Membrii Comisiei sunt Austria, Bulgaria, Ungaria, Germania, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Ucraina și Croația.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE