Google search engine
AcasăECONOMIERecord de inflație în Zona Euro: 2,4% în luna noiembrie

Record de inflație în Zona Euro: 2,4% în luna noiembrie


Inflația în⁣ Zona Euro scade în​ luna⁣ noiembrie, dar rămâne la un nivel ⁤ridicat de ⁤2,4%

Potrivit estimărilor finale ⁣publicate astăzi de Eurostat, inflația anuală în Zona Euro⁢ a scăzut la 2,4% în ​luna noiembrie, de la ⁣2,9% în octombrie. Această scădere este în principal cauzată de o reducere a prețurilor la alimente, alcool și tutun, ⁣dar și ‍de ⁤o scădere a prețurilor la energie.

Cu toate acestea,⁣ inflația rămâne la un nivel ridicat, iar prețurile serviciilor au crescut cu 4% în⁢ noiembrie. ‍De⁢ asemenea, mărfurile ‌industriale⁢ non-energetice au înregistrat o rată ‌de creștere de 2,9%. Comparativ cu ‍aceeași perioadă a anului trecut, prețurile la energie au scăzut cu 11,5%.

În ​Uniunea Europeană, rata inflației a scăzut la 3,1% în noiembrie, de la 3,6%⁢ în octombrie. Cele‍ mai scăzute rate ⁣ale inflației au fost înregistrate în Belgia, Danemarca ⁤și Italia, în timp ce​ cele mai mari procente⁤ au ⁣fost în Cehia, Ungaria, Slovacia și România.

În România, inflația a rămas la un nivel ridicat‌ de 6,9%, alături de Slovacia. Cu toate acestea, comparativ cu ⁤luna octombrie, inflația⁤ a ‌scăzut în 21 de state membre, a rămas stabilă în trei și a crescut în trei.

Aceste date sunt îngrijorătoare pentru ‍economia europeană, deoarece ‌inflația ridicată poate duce la o creștere a costurilor pentru consumatori și poate afecta puterea de cumpărare a⁣ acestora. De asemenea, poate avea un impact negativ⁤ asupra piețelor financiare și a economiei‌ în ansamblu.

În concluzie, este important ca autoritățile ⁢să ia măsuri pentru a controla inflația și a ⁢menține​ stabilitatea economică în Zona Euro și în Uniunea Europeană ⁢în ansamblu.

Sursa: News 24/7RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE