Google search engine
AcasăEXTERNERareș Bogdan, declarație așteptată cu sufletul la gură de întreaga Românie în...

Rareș Bogdan, declarație așteptată cu sufletul la gură de întreaga Românie în privința Schengen: ‘Aceasta este lupta noastră!

Rareș Bogdan, ​prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, a făcut un‌ anunț așteptat de ‍toată România în​ legătură cu intrarea țării ‌noastre în spațiul Schengen. Potrivit⁢ acestuia, România nu se mulțumește⁤ doar cu un Schengen ⁢aerian și își dorește ca Austria să accepte un vot⁣ pentru toate granițele. „Asta este ​bătălia noastră!”, a subliniat Bogdan pentru Bugetul.ro.

În prezent,‌ există posibilitatea ca România să intre în Schengen, pe cale aeronautică, la data de 22 martie 2024. Cu toate acestea, prim-vicepreședintele PNL a precizat că lupta noastră este să convingem Austria să accepte un singur ⁤vot pentru toate granițele în cadrul JAI-ului extraordinar, chiar dacă procesul se va desfășura pe tot parcursul anului 2024.

În⁢ acest sens, mâine va avea loc un vot în Parlamentul de la Haga pentru Bulgaria, iar în cazul în care acesta ​va fi unul pozitiv, România și Bulgaria vor solicita Spaniei să pună pe ordinea de zi subiectul Schengen. Astfel, se va ​desfășura un JAI extraordinar​ între Crăciun și Anul Nou.

Deși nu există un calendar⁢ stabilit până⁣ în ‌prezent, Rareș Bogdan a‍ menționat că există posibilitatea ca România să intre în Schengen, pe cale aeronautică, la ⁢data de 22 martie 2024.⁢ Cu toate acestea, lupta noastră este să convingem Austria să accepte un singur vot pentru⁢ toate granițele în cadrul JAI-ului extraordinar, chiar dacă procesul se va desfășura pe tot‌ parcursul anului 2024.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE