Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIARămășițele Principelui Regent Nicolae și ale soției sale au fost reînhumate în...

Rămășițele Principelui Regent Nicolae și ale soției sale au fost reînhumate în necropola regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș


Rămășițele Principelui Regent Nicolae și ale soției sale Ioana au fost reînhumate vineri în necropola regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în prezența membrilor Casei Regale a României și a mai multor oficialități de stat.

La eveniment, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

Programul a început, scrie basilica.ro, cu slujba Parastasului și a continuat cu slujba de reînhumare oficiată într-un cadru restrâns, la care au participat numai membrii Familiei Regale.

Onorurile militare au fost date de soldații din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Batalionul 33 Vânătorii de Munte Posada.

Rămășițele Principelui Regent Nicolae au fost reînhumate în pridvorul Catedralei Curtea de Argeș, unde se află înmormântat și fratele său, Regele Carol al 2-lea.

Principele Nicolae al României

Principele Regent Nicolae al României s-a născut în data de 18 august 1903. A fost Regent al României între anii 1927-1930, când fratele său Carol al II-lea a fost proclamat Rege.

A ocupat mai multe funcții onorifice, îndeplinind responsabilități de inspector general al armatei și de președinte al Consiliului Superior al Aeronauticii.

După instaurarea regimului comunist a sprijinit organizațiile exilului românesc, printre care Institutul Român de la Freiburg (şi biblioteca), revistele Libertatea Românească şi Fapta.

A murit în 1978 la Madrid în Spania și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveția.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE