Google search engine
AcasăEXTERNEPrințul William îndeamnă la încetarea luptelor în Fâșia Gaza 'cât mai repede...

Prințul William îndeamnă la încetarea luptelor în Fâșia Gaza ‘cât mai repede posibil’


Prinţul William al Marii Britanii a făcut apel la încetarea luptelor „cât mai curând posibil’ în războiul dintre Israel şi Hamas şi la creşterea sprijinului umanitar pentru Fâşia Gaza, informează DPA.

Moştenitorul tronului a făcut o declaraţie înainte de efectuarea unor vizite destinate recunoaşterii suferinţei umane cauzate de conflictul din Orientul Mijlociu şi de creşterea globală a antisemitismului, potrivit Agerpres.

Viitorul rege s-a declarat „profund îngrijorat” de „teribilul cost uman” de după atacul terorist al Hamas şi a subliniat că există o „nevoie disperată” pentru sporirea ajutorului umanitar pentru Fâşia Gaza.

„Rămân profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Prea multe persoane au fost ucise”, a declarat el.

„La fel ca mulţi alţii, vreau să văd sfârşitul luptelor cât mai curând posibil’, a subliniat prinţul. „Există o nevoie disperată de o creştere a ajutorului umanitar pentru Gaza. Este esenţial ca ajutorul să ajungă şi ca ostaticii să fie eliberaţi”, a adăugat William.

„Uneori, doar atunci când ne confruntăm cu amploarea uriaşă a suferinţei umane conştientizăm importanţa unei păci permanente”, a adăugat el.

„Chiar şi în cel mai dificil moment nu trebuie să cedăm în faţa disperării. Continui să mă agăţ de speranţa că un viitor mai luminos poate fi găsit şi refuz să renunţ la această speranţă”, a subliniat prinţul.

William se va întâlni cu lucrători umanitari care ajută la acordarea de sprijin umanitar în regiune, urmând să asculte experienţele celor de la faţa locului, şi, separat, se va alătura unei discuţii la sinagogă cu tineri din diferite comunităţi care militează împotriva urii şi a antisemitismului.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE