Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAPrințul Harry triumfă în instanță: Un ziar britanic, condamnat pentru interceptări telefonice...

Prințul Harry triumfă în instanță: Un ziar britanic, condamnat pentru interceptări telefonice ilegale


Prinţul Harry a câştigat procesul împotriva Mirror Group Newspapers, după ce Înalta ⁢Curte britanică a stabilit vineri că acesta a ​fost⁢ victima unui atac cibernetic. Prinţul a primit ‌daune în valoare de 140.600 de lire sterline ​(aproximativ 164.000 de euro).

Judecătorul‍ a ​concluzionat că 15 din cele 33 de⁣ articole‍ prezentate în instanţă au fost rezultatul unui atac cibernetic asupra e-mailului fiului cel mic al⁢ regelui⁣ Charles ⁢III sau⁤ al persoanelor din anturajul său. Judecătorul a ‌subliniat, de asemenea, „suferinţa” pe ⁢care Harry a îndurat-o „ca urmare a activităţii ilegale îndreptate împotriva sa şi a celor apropiaţi”,⁢ conform news.ro.

Prin intermediul avocatului său, Prinţul Harry a ‍salutat decizia instanţei împotriva tabloidului.

„Verdictul de astăzi ​îmi confirmă dreptatea şi îmi întăreşte încrederea”, a declarat ​David Sherborne, avocatul său la Înalta Curte din Londra, în numele ducelui de Sussex, într-o declaraţie cu un ton ferm împotriva practicilor presei faţă​ de‍ el, concluzionând: „Lupta continuă”.

Aceasta este prima victorie pentru prinţ, care a iniţiat mai ‌multe procese împotriva presei tabloide. În procesul actual,⁣ deschis ‍în mai 2023, ‍prinţul ‍Harry l-a acuzat pe editorul Daily Mirror ​că a folosit ‍metode ilegale pentru⁤ a colecta informaţii, inclusiv piratarea mesajelor ⁣telefonice, între ​1996 şi 2010.

„Piratarea telefoanelor a‍ fost practicată la scară industrială de cel puţin​ trei ziare la acea vreme şi ⁣nu există nicio⁤ îndoială în această privinţă”,⁤ a declarat ⁣ducele de ​Sussex, care a depus mărturie la Londra în ⁢iunie.

Aceasta a fost prima apariţie a ‍unui ⁤membru ⁣al familiei regale în instanţă de când viitorul Edward al VII-lea a⁢ apărut ​în 1891 pentru un proces de calomnie.

Prinţul, în vârstă de 39 de ani, consideră ziarele tabloide responsabile⁢ de moartea⁣ mamei sale Diana, care a fost ⁤urmărită de paparazzi la ‌Paris în ⁤1997. De asemenea, el învinovăţeşte presa pentru ceea ce el descrie⁣ ca fiind hărţuirea lui Meghan ​şi pentru relaţia sa tensionată cu familia acesteia.

Harry l-a acuzat⁤ pe ⁣editorul ‍Daily Mirror şi al ediţiilor sale ⁣de duminică de piraterie informatică şi de ⁢colectare ilegală de informaţii, în special prin utilizarea de detectivi particulari.

Grupul a​ respins majoritatea acuzaţiilor, negând în special orice piratare a mesajelor vocale. Cu toate⁣ acestea, a recunoscut o serie ⁣de practici ilicite – în cinci dintre cele 33 de articole publicate între 1996 şi 2009‍ care ‍au fost incluse⁢ în procedură -, inclusiv utilizarea unui detectiv particular în legătură cu⁣ o ieşire în club‌ de noapte în 2004,​ şi şi-a ‍cerut scuze.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE